Danish Crown deler trist meddelelse

Af: Lucas Andreas

|

11/10/2024

Nyheder
Foto: Danish Crown
Foto: Danish Crown
En ny nedskæringsrunde er på vej.

Lige nu læser andre også

Det har ikke været nogen hemmelighed, at det kæmpe slagteri Danish Crown står i en svær periode.

Massefyringer og og lukninger har været realiteten, og nu står virksomheden endnu en gang over for en massiv nedskæringsrunde, hvor 500 administrative stillinger ud af 2200 bliver nedlagt.

Det svarer til, at mere end hver fjerde administrative medarbejder mister deres job.

Slagterigiganten forklarer i en pressemeddelelse beslutningen som en nødvendig tilpasning af omkostningsniveauet i forhold til virksomhedens indtjening.

Administrerende direktør Niels Duedahl forklarer situationen med klare ord: "Vores omkostninger er ganske simpelt alt for høje i forhold til vores indtjening." Han understreger, at virksomheden er midt i en omfattende krise og står over for gennemgribende forandringer. Fyringsrunden er en del af en større omstrukturering, der skal skære omkostningerne med op til 500 millioner kroner årligt.

Fyringsrunden kommer efter en allerede betydelig fyringsrunde tidligere på året, hvor Danish Crown måtte afskedige 1200 medarbejdere og lukke slagteriet i Ringsted.

Årsagen var et markant fald i antallet af grise, der blev sendt til slagtning i Danmark.

Siden er Niels Duedahl trådt ind som ny administrerende direktør pr. 2. september, og han står nu i spidsen for en virksomhed, der søger at tilpasse sig de økonomiske udfordringer.

Trods de store udfordringer havde Danish Crown ved udgangen af 2023 et overskud på 2,3 milliarder kroner, hvilket indikerer, at virksomheden stadig har en stærk økonomisk base, men at strukturelle ændringer er nødvendige for at sikre langsigtet bæredygtighed.

Anbefalet til dig