Populær dansk zoo deler trist nyhed

Nyheder
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
En trist meddelelse har nu set dagens lys.

Lige nu læser andre også

Tilbage i juni måned var en to-årig kapucinerabe ved navn Milan på fri fod, da en medarbejder utilsigtet havde åbnet slusen til hans bur i Odsherred Zoo Rescue.

Derfra gik der hele 10 uger, indtil aben og Odsherred Zoo Rescue igen var forenet.

TV 2 skrev på daværende tidspunkt, at Merete Hornecker, der sammen med sin mand Karsten, havde spillet en afgørende rolle i Milans genfangst.

Ægteparret havde brugt bananer som lokkemad for at indfange den undvigende abe i deres drivhus, men trods den venlige fremgangsmåde, kostede det alligevel ægteparret lidt at indfange aben:

"På et tidspunkt satte den sig i hjørnet og knaldede min gamle blå kaffekande ind i væggen af drivhuset", fortæller Merete.

Da bananerne var spist op, gik Milan til angreb på drivhusets planter, men til sidst kunne Odsherred Zoo Rescue dog langt om længe ånde lettet op, da de langt om længe fik deres elskede abe tilbage.

Hvil i fred

Efter sin tilbagevenden til zooen blev Milan sat i karantæne for at sikre, at han ikke havde pådraget sig orm eller parasitter, der kunne smitte de andre aber.

Det skriver TV 2 Øst.

Til trods for at han så ud til at være i god form, blev Milan fundet død blot otte dage efter sin tilbagevenden.

Dyrlæger har konstateret, at han døde af interne skader, sandsynligvis forårsaget af et slag i maven, som forårsagede en forkert vending af tarmene.

Anbefalet til dig