Populær hotelkæde må dreje nøglen: Sker på trods af 70.000 gæster

26/03/2024

Lucas Andreas

Kim Haugaard/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
På trods af det innovative koncept var det desværre ikke bæredygtigt i sidste ende.

Mest læste i dag

I en trist vending for Aarhus' hotellandskab har Brøchner Hotels annonceret konkursen for deres innovative Book1-hostel, der ligger i hjertet af byen.

Trods stor begejstring og potentiale, som ledelsen og det dedikerede personale havde for konceptet og lokationen, har hotelkæden måttet indse, at vejen frem ikke er bæredygtig.

Det oplyser hotelkæden i en pressemeddelelse ifølge Ekstra Bladet.

Book1, som fik liv i byens tidligere kommunebibliotek nær Mølleparken i 2021, var mere end blot et overnatningssted. Med sit unikke tilbud af minigolf, øl til overkommelige priser, gourmetmorgenmad og streetfood, formåede det at tiltrække 70.000 gæster i løbet af det sidste år.

Dette unikke koncept var med til at skabe et levende samlingspunkt for både turister og lokale, hvilket gjorde stedet til en integreret del af Aarhus' sociale scene.

Nickolas Krabbe Bjerg, administrerende direktør for Brøchner Hotels, udtrykker sin dybe skuffelse og sorg over lukningen. "Vi så et stort potentiale i Aarhus by og i konceptet," udtaler Bjerg, hvilket understreger, hvor svært denne beslutning har været.

Han fremhæver især det hårde arbejde og engagement fra personalet, der har stået i spidsen for at skabe en attraktiv og levedygtig forretning lige til det sidste.

Som et direkte resultat af konkursen arbejder Brøchner Hotels nu på at kontakte de gæster, der står med annullerede bookinger, for at finde en løsning.

Bjerg takker varmt aarhusianerne og alle de gæster, der har støttet og besøgt Book1, for deres del i dette unikke hostels korte, men bemærkelsesværdige livshistorie.

Denne afslutning på Book1s kapitel er uden tvivl et stort tab for Aarhus, som mister et unikt overnatningssted, der havde meget mere at byde på end bare en seng for natten. Det markerer enden på et ambitiøst forsøg på at nytænke, hvad et hostel kan være i en moderne bykultur.

Anbefalet til dig