Populær kæde får sur smiley og stor bøde: Tegn på skimmelvækst

Af: Ida Hansson

|

13/02/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er ikke blevet gjort meget ud af rengøringen på kaffebaren.

Mest læste i dag

Det kan godt være, at de er dygtige til at lave kaffe hos Espresso House på Rigshospitalet, men de er tilsyneladende ikke helt så skarpe, når det kommer til rengøringen.

I hvert fald har det vist sig, at det kniber med rengøringen i et sådant omfang, at de er blevet 'belønnet' med en sur smiley og en stor bøde på 10.000 kr.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en kontrolrapport fra 2. februar 2023 ifølge Ekstra Bladet.

I denne rapport fremgår det, at der blev gjort flere ulækre fund i forretningen, da kontrollanter fra Fødevarestyrelsen lagde vejen forbi i starten af denne måned.

Blandt andet fremgår det, at der faktisk er så støvet i forretningen, at der er en risiko for, at det kan ende med at drysse ned i den mad, der bliver opbevaret i deres montre.

"På ledninger og skinner i loftet hen over området ses der tykke belægninger af støv og enkelte steder er der spindelvæv, der kan drysse ned på kager og kaffe i produktionsområdet," skriver Fødevarestyrelsen også i rapporten.

Det fremgår også, at der flere steder i forretningen er gjort fund af 'ophobninger af støv'.

"I kanter og hjørner mellem væg og gulv samt under inventar ses der ophobning af støv samt ansamlinger af snavs af ældre dato," skriver Fødevarestyrelsen.

Tilsyneladende er det dog ikke blot støv, der har været et problem hos denne Espresso House-forretning. Der blev nemlig også gjort fund, dre kunne tyde på, at der er skimmelvækst.

"I virksomhedens kølemontrer ses der på indersiden af lågen og på en fast monteret plexiglasskærm et tæppe af mel-agtige hvide små pletter, der kunne tyde på skimmelvækst," fremgår det af rapporten.

Til slut i rapporten fremgår det, at en repræsentant for den pågældende Espresso House-forretning har meddelt, at de problemer, der er blevet fremhævet, vil blive 'bragt i orden', og at de er 'på sagen'.

Anbefalet til dig