Populær pizzakæde med kendt erhvervsmand i spidsen går konkurs: Hænger selv på 95% af gælden

19/03/2024

Lucas Andreas

Genrefoto: Shutterstock.com
Manden bag er et velkendt og succesfuldt ansigt i erhvervslivet.

Mest læste i dag

Det gastronomiske landskab i Danmark blomstrer med innovation og iværksætterånd. Alt fra madspildskoncepter, til unikke prissætninger til udenlandske koncepter, restaurantscenen sprudler med muligheder for forbrugerne.

I den sammenhæng er historien om Ild.Pizza et påmindende eksempel på de hårde realiteter, der kan ledsage ambitiøse drømme.

Den østjyske pizzakæde, der blev grundlagt med visionen om at revolutionere pizzaoplevelsen og sprede sig til forstæder over hele landet, har måttet se sig slået af økonomiske udfordringer. Efter fire år med drift og en mission om at åbne 50 pizzeriaer, har virkeligheden indhentet kæden, og ejeren, Anders Grønborg, har truffet den tunge beslutning at erklære selskabet konkurs.

Det skriver Finans.

Anders Grønborg, som er en anerkendt skikkelse i det aarhusianske erhvervsliv og kendt for tidligere at have skabt succes med Lasertryk, har været nødt til at anerkende, at selv de bedste intentioner kan falde til jorden i mødet med økonomiske realiteter.

"Jeg kan ikke fortsat forsvare at holde fart i selskabet, da underskuddet fortsætter, selvom der er klar forbedring i 2023 i forhold til året før. Jeg har derfor bedt om konkurs og hænger selv på 95 pct. af gælden i konkursboet," . udtaler han til Finans, efter at have meldt virksomheden konkurs ved Skifteretten i Aarhus.

Denne beslutning efterlader 12 pizzarier og deres ansatte i en usikker situation, og markerer en brat ende på en ellers lovende begyndelse.

Ild.Pizza åbnede dørene i 2019 med store ambitioner. Efter salget af Lasertryk for 400 millioner kroner kastede Grønborg og hans daværende forretningspartner, Esben Mols Kabell, sig over pizzaeventyret. Men skiftende forretningsstrategier og økonomiske udfordringer har vist sig at være for stor en hürde.

Ifølge det senest offentliggjorte regnskab led Ild.Pizza et tab på knap 18 millioner kroner efter skat i 2022, hvilket bragte det samlede underskud op på 33 millioner kroner.

Nu står Grønborg over for en ny virkelighed, hvor fremtiden for Ild.Pizza er uvis. Mens nogle af pizzeriaerne ifølge Grønborg "kører fint", har han ikke været i stand til at finde en partner til at videreføre driften. Med en kurator sat til at håndtere konkursboet, er det et åbent spørgsmål, hvad der bliver det næste kapitel for de lokationer, der engang var en del af Grønborgs pizza-imperium.

Denne historie er ikke blot en fortælling om en virksomheds op- og nedture, men også et vidnesbyrd om iværksætteråndens uforudsigelighed. I et marked, hvor ambition og realitet ofte støder sammen, bliver Grønborgs erfaring med Ild.Pizza en vigtig lærestreg for andre, der drømmer stort.

Anbefalet til dig