Da den japanske spise for mange år siden fandt vejen til Danmark, var meningerne om det at spise rå fisk delte.
Men efter noget tid var danskerne overbevist, og det er i dag en populær ret i Danmark- og i resten af Skandinavien for den sags skyld.
Men nu er den populære sushikæde Iki Sushi kommet i karambolage med Fødevarestyrelsen. Det skriver B.T.
Restauranten på Vesterbrogade i København har siden efteråret fået tre sure smileys samt bøder på i alt 27.000 kroner.
»I en køleenhed med fersk fisk og ferske rejer blev lufttemperaturen målt til 6,5 grader, målt med luftføler. Kernetemperaturen blev i ferske tigerrejer målt til 7,3 og rejer på spyd til 6,5 grader. Laks på spyd blev målt til 6,5 grader. Dette er målt med indstikstermometer,« står der i kontrolrapporten ifølge mediet.
Frisk fisk skal helst have en temperatur på nul til 2 grader for at undgå bakteriedannelse.
Restauranten udtaler dog, at fisken skulle bruges til 'grilning og gennemstegning'- og altså ikke til sushi.
To af de tre bøder var givet til restauranten på grund af dårlig fødevarehygiejne, samt at restauranten har hængt en rapport op med en glad smiley- og ikke en sur, som egentlig var det der var givet af Fødevarestyrelsen.
Rengøringen har også været mangelfuld, hvilket har resulteret i en 'indskærpelse for utilstrækkelig rengøring'.
Produktionsområdet var fyldt med krummer og skidt, og ventilationen ved køleskabet var også beskidt.
Ifølge rapporten fremgår det, at indskærpelsen medfører to gebyrbelagte, opfølgende kontroller.
Kæden har i alt fire restauranter i henholdsvis København, Frederiksberg og Aarhus.