Populær sushirestaurant får sur smiley

11/05/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det var ikke noget kønt syn, Fødevarestyrelsen mødte.

Mest læste i dag

Gule belægninger af indtørret olie, snavs i biksen samt mere, var dét, der ventede Fødevarestyrelsen, da de 19. april var forbi Sushi Stop i København.

Kontrolrapporten vidner således om, at det i Frederiksberg-biksen stod så ilde til, at der blev kvitteret med en sur smiley samt et bødeforelæg på 5.000 kroner. 

"Gulv, bordben, opvaskemaskine, mikroovn samt opbevarings-bøtter og skraldespande fremstår snavset og fedtet med sorte belægninger," fremom det blandt andet. 

Fødevarestyrelsen kan videre bekræfte fundet af indtørret olie nær frituren, hvortil inventar samt diskområde fremstod snavset samt fedtet med støv. 

Under besøget hævdede indehaveren, at mikroovn, friture og skraldespande ville blive skiftet.

Dermed bliver det anden gang på kort tid, at Fødevarestyrelsen har haft anmærkninger til restauranten. 

Og overfor Ekstra Bladet, som har været i kontakt med indehaver Xianying Tan, tilskriver han smileyen en "dumhed" fra deres side: 

"Det har været dumhed fra vores side. Vi har skiftet alt inventar ud og sat ekstra tid af til at rengøre fremover," siger han.

Dog hævder han, at den haltende rengøring ikke har påvirket deres kvalitet. 

"Vi har ligget her i mange år, og vores kvalitet har ikke været påvirket af den dumhed, der har været i forhold til vores rengøring. Det skal selvfølgelig forbedres fremover og ved næste besøg fra Fødevarestyrelsen."