Populær tøjgigant erkender flere tilfælde af børnearbejde

Af: Lucas Andreas

|

26/08/2024

Nyheder
Genrefoto: Shutterstock.com
Genrefoto: Shutterstock.com
Virksomheden har længe været udsat for kritik grundet deres leverandøres arbejdsforhold.

Lige nu læser andre også

Menneskerettigheder og bæredygtighed ved produktion af tøj er ingen ny debat, og faktisk er den i dag større end nogensinde før.

Et af de mærker, der nævnes særligt ofte i den debat er den kinesiske fastfashion-tøjgigant Shein, der er kendt for sine lave priser, enorme udvalg og lave kvalitet.

Nu har debatten taget en ny drejning, efter de har erkendt fundet af børnearbejde blandt sine mange leverandører

Helt konkret er der tale om to tilfælde af børnearbejde, og handelsplatformens afsløringer har ført til, at virksomheden midlertidigt har stoppet ordrer fra de pågældende leverandører.

Det skriver BBC.

Shein er en kinesisk handelsplatform, der ligesom eksempelvis Temu sælger varer direkte fra fabrikkerne til forbrugerne.

Det er derfor ikke ved Sheins egen produktion børnearbejdet har fundet sted, men i stedet ved en af deres underleverandører.

Shein har reageret hurtigt på afsløringerne. "Begge sager er løst hurtigt. Vi har sikret, at kontrakterne med de mindreårige er opsagt, og så har vi sørget for, at alle lønninger er blevet betalt," udtaler virksomheden ifølge BBC.

Derudover har Shein iværksat initiativer som læseundersøgelser og konsultationer med forældrene, når det har været nødvendigt.

Afsløringen falder sammen med udgivelsen af Sheins bæredygtighedsrapport for 2023, og spekulationerne går på, at virksomheden forbereder sig på en børsnotering.

Ifølge BBC har Shein allerede tidligere på året ansøgt om børsnotering i både London og USA.

Shein har tidligere været under kritik for manglende kontrol med sine leverandørers arbejdsforhold.

Virksomheden har dog gentagne gange understreget, at de har en "nultolerancepolitik, hvad angår tvangsarbejde" og er fast besluttet på at respektere menneskerettigheder.

Deres forsyningskæde skal ifølge dem være transparent, og de kræver, at deres fabrikanter kun benytter bomuld fra godkendte regioner.

Anbefalet til dig