Populær TV-kok sætter ord på Rema 1000's nye tiltag: "Jeg synes, det er..."

Nyheder
Foto: Shutterstock
Debatten om Rema 1000's nye tiltag fortsætter med at rase.

Lige nu læser andre også

Rema 1000 har været omtalt en del på det sidste.

Det hele startede med, at den norske supermarkedskæde reducerede mængden af oksekød i deres mindste pakker med op til 20 procent.

"Det vil koste os, men det er nødvendigt. For hvis vi ikke gør noget, så koster det endnu mere på den lange bane. Oksekød er i toppen, når der peges på mest klimabelastende produkter, og mange danskere vil gerne spise lidt mindre kød for at give deres bidrag til omstillingen", udtalte kategorichef i Rema 1000, Jonas Garly Sørensen, ifølge en pressemeddelelse og fortsatte:

"Med de reducerede mængder får kunderne mulighed for netop det, og de står ikke tilbage med mere kød, end de reelt har brug for. Det er også vigtigt i forhold til at undgå madspild, og når prisen reduceres tilsvarende, giver det mening hele vejen rundt - og så håber vi, kunderne i stedet køber lidt flere grøntsager."

Det nye tiltag fik flere kunder op i det røde felt, og flere skrev endda i et kommentarspor på Facebook, at de ville skifte Rema 1000 ud med konkurrenten.

Sidste mandag løftede Rema 1000 så sløret for, at en pakke 'Kød og grønt - hakket oksekød' på 400 gram fra nu af indeholder 35 procent grønt.

Der plejede at være 25 procent grønt i pakkerne, men det tal er nu sat op - og så er mængden af oksekød reduceret.

Det nye tiltag gav igen anledning til debat, og mens flere ser negativt på ændringen, kan kok og madekspert, Thomas Castberg, ikke se problemet.

I B.T.s podcast 'Spar Kassen' påpeger Castberg, at man har for lidt at gå op i, hvis man er en af dem, der raser over Rema 1000's nyeste tiltag.

"Der er nogen, der synes, hakket oksekød skal være helt rent og nærmest er fornærmede over, at Rema gør det her. Så har man sgu for lidt at gå op i," siger han.

Efter at have sammenlignet det nye produkt med en almindelig hakkebøf, var han da heller ikke i tvivl:

"Jeg synes, det er et langt, langt bedre produkt."

Udover debatten om hakkekødet smager Castberg også på andre produkter i podcasten, herunder Halloween-inspirerede kyllinge-nuggets og chili cheese tops, som han er noget mindre begejstret for.

Anbefalet til dig