Populær tv-vært død

17/08/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Den legendariske tv-vært er gået bort.

Mest læste i dag

Den legendariske Sir Michael Parkinson - 'talk showes kongen', er død i en alder af 88. Det afslørede hans efterladte familie i dag.

Sir Michael, som gik under navnet 'Parky' af venner og fans, blev et af de mest berømte navne i Storbritannien efter hans skelsættende interviews med Muhammad Ali, John Lennon, Billy Connolly, Orson Welles og mange andre af verdens største stjerner.

Ifølge Daily Mail blev det til mere end 2.000 BBC-interviews.

Parky, der præsenterede sit program Parkinson fra 1971 til 1982 og igen fra 1998 til 2007, blev sidst set offentligt i april.

Han virkede på daværende tidspunkt skrøbelig, da han fejrede sin ven Dickie Birds 90-års fødselsdagsfest. Hans sidste tv-optræden var i november sidste år.

Foto: YouTube/

'Efter en kort sygdom døde Sir Michael Parkinson fredeligt hjemme i nat i selskab med sin familie. Familien anmoder om, at de får privatliv og tid til at sørge," oplyser familien i en erklæring.

Han efterlader sin kone Lady Mary Parkinson og parrets tre børn, Michael Jr., Nicholas og Andrew. Sir Michael, fra Barnsley, og Lady Mary, fra nærliggende Doncaster, mødtes som unge journalister og nød et 64-årigt ægteskab.

I 2013 talte han åbent om at blive diagnosticeret med prostatakræft efter et rutinemæssigt sundhedstjek. Men hans familie sagde i dag, at hans død var et resultat af en kortvarig sygdom.

Sir Michael Parkinson formåede også at blive slået til ridder af dronning Elizabeth II for sine tjenester til tv i 2008.

Anbefalet til dig