Populær vare fjernes fra hylderne i IKEA

Der er ingen tid at spilde, hvis man ønsker at få fingrene i det populære produkt, inden det er væk.

Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have fingrene i de ikoniske batterier, da IKEA i 2020 annoncerede, at man ville stoppe salget af batterier - og nu er udfasningen sat i værks. 

Planen er, at IKEA vil have deres populære batterier, som går under navnet "Alkalisk", fjernet fra hylderne inden 1. oktober, og et hurtigt kig på hjemmesiden viser, at det meget vel kunne blive en realitet.

Læs også

Jacob får nok af Luksusfælden: "I må have et lorteliv"

Hjemmesiden viser, at man nu kun kan få batterierne i få af IKEAs varehuse, eftersom ingen andre har dem længere - og derfor har de også markeret batterierne med "udgår snart". 

Man har valgt at trække batterierne fra sortminetet, da de i stedet ønsker at opfordre deres kunder til at benytte sig at genopladelige batterier. 

"Vi er på en rejse for at inspirere og gøre det muligt for folk at leve sundere og mere bæredygtige liv inden for planetens grænser," kommer det fra Caroline Reid, chef for udviklingen af bæredygtighed, ifølge B.T

Det er ikke forkert at sige, at batterierne er populære, eftersom der i 2019 blev solgt hele 300 millioner, og de anslår i denne forbindelse, at udfasningen af batterierne vil medføre en reducering i den globale affaldsproduktion med 5.000 tons årligt.

"Det er betydelige besparelser over tid – for miljøet såvel som pengebogen," siger Emelie Knoester, Business Area Manager hos IKEA, i en pressemeddelelse.

Læs også

Godt nyt til 1 million danskere: Nu bliver hverdagen nemmere