Populært DR-program vender tilbage: Dronning Margrethes veninde er med

18/8/21 05:10

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Når programmet vender tilbage, vil dronning Margrethes gode veninde også tone frem på skærmen.

Nu kan danskerne glæde sig til endnu en sæson af DR-hittet "Danmarks bedste portrætmaler".

På tirsdag ruller en ny sæson over skærmen, hvor otte talentfulde kunstnere i seks programmer dyster om, at blive Danmarks bedste portrætmaler.

Det er tre erfarne dommere der hver uge vælger, hvem der har malet "Dagens bedste portræt" og hvem der skal forlade konkurrencen. Kun tre vil gå hele vejen til finalen.

Når den nye sæson skydes i gang på CC (Copenhagen Contemporary, red.) vil det være de tre dommere, Bente Scavenius, Simone Aaberg Kærn og Jesper Elg, der har nøje har udvalgt de otte kunstnere, der i første afsnit skal fokusere på portrætlighed, når de skal male dagens to modeller, som denne gang består af de to kendte danske ansigter - nemlig James Price og Anette Støvelbæk.

Nytårsfejring og podcast

Det er også blandt dommertrioen, at vi finder dronning Margrethes gode veninde - det er nemlig kunsthistoriker Bente Scavenius.

Det skriver BILLED-BLADET

Bente Scavenius er en af de tre dommere, i "Danmarks bedste portrætmaler" på DR1. Foto: Sille Serup

Bente Scavenius er en af de tre dommere, i "Danmarks bedste portrætmaler" på DR1. Foto: Sille Serup

I årevis har Bente Scavenius og hendes mand Joen Bille, været en del af dronning Margrethes tætte vennekreds. Blandt andet har de fejret nytår med dronningen, ved en traditionsrig udklædningsfest. 

Dronning Margrethe og Bente Scavenius har også medvirket i en podcast sammen, nemlig podcasten "dronningen og kunsten". Her taler de to om billedkunst. 

Du kan læse mere om podcasten herunder:

”Danmarks bedste portrætmaler” har premiere på DR1 den 17. august kl. 20.