Populært fitnesscenter i økonomisk krise: Nu træder Venstre ind i sagen

Af: Mie M.B

|

01/02/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En kæmpe regning får nu opmærksomhed fra Venstres gruppeformand

Mest læste i dag

Form & Fritid i Nørre Nebel, kendt som egnens kondikatedral, står over for en økonomisk udfordring, der har fået centerleder Søren Bloch og lokalsamfundet til at svede af andet end fysisk anstrengelse. Det skyldes en varslet varmeregning for 2024, der er historisk høj, med en prisstigning på næsten 200%. Denne prisstigning betyder, at Form & Fritid skal finde 300.000 kroner ekstra i deres budget. "Det er helt nyt og noget, vi er nødt til at forholde os til," siger Søren Bloch, der har ledet stedet gennem forskellige økonomiske udfordringer de seneste år. Det skriver JydskeVestkysten.

Prisstigningen på varme skyldes en efterregning fra Nørre Nebel Fjernvarme, der har opgjort en gæld til Blåbjerg Biogas på cirka 8,25 millioner kroner for øgede produktionsomkostninger af biogas i 2022 og 2023. Denne gæld fører til, at prisen per MWh stiger fra 487,50 kroner til 1.431,25 kroner, hvilket resulterer i, at en gennemsnitlig varmeregning for et standardhus på 130 kvadratmeter vil stige fra 14.073 kroner til 27.099 kroner i 2024.

Form & Fritid, som har været igennem corona-nedlukninger, stigende elpriser, dyre byggerier og udvidelser, samt forhøjede renter, står nu foran endnu en stor udfordring. "Vi har været en hel del igennem. Vi kan ikke spare os ud af det," udtaler Bloch.

I 2022 vedtog Varde Byråd at yde støtte til fritidscentre ramt af de stigende el- og naturgaspriser, men Form & Fritid modtog ikke del i disse midler. Med den nuværende situation er håbet om kommunal støtte svundet ind, da den relevante kasse er "lukket og slukket," ifølge Bloch.

Situationen har også fanget opmærksomheden hos politikere som Venstres gruppeformand Claus Brink, der udtrykker forståelse for Form & Fritids prekære situation og antyder, at der kan blive tale om en politisk indsats for at adressere problemet. "Det er en vanvittig situation," siger Brink, som forventer, at sagen vil blive bragt op til politisk behandling.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig