Populært flyselskab indfører ny afgift: Så meget dyrere vil flybilletterne blive

Nyheder
Foto: Michael Derrer Fuchs / Shutterstock.com
Flybilletterne står til at blive mærkbart dyrere.

Mest læste i dag

Lufthansa har annonceret en ny miljøafgift, der vil påvirke prisen på flybilletter betydeligt.

Afgiften spænder fra 7,5 til 537 kroner afhængigt af billettypen og er indført for at dække omkostningerne ved de nye EU-regler, der omhandler reduktion af emissioner.

Sådan skriver mediet Reuters.

Miljøafgiften vil gælde for flyvninger, der afgår fra samtlige EU-lande plus Storbritannien, Norge og Schweiz.

Selvom afgiften træder i kraft fra den 26. juni, vil den først blive pålagt flyvninger fra 1. januar 2025. Tidsrammen giver passagerer og rejsearrangører en periode til at vænne sig til de nye priser.

Lufthansas beslutning om at indføre miljøafgifter sker i kølvandet på lignende tiltag fra andre europæiske flyselskaber. Air France-KLM introducerede i 2022 en miljøafgift.

Den stigende fokus på bæredygtighed i luftfartssektoren afspejles i disse tiltag, som er nødvendige for at opfylde de europæiske emissionskrav.

Flyselskaberne står over for betydelige omkostninger for at reducere deres miljøpåvirkning, og disse omkostninger bliver i stigende grad overført til passagererne.

Kritikere argumenterer for, at disse afgifter kan gøre flyrejser mindre tilgængelige for almindelige rejsende, mens tilhængere mener, at det er et nødvendigt skridt for at fremme bæredygtighed og ansvarlig turisme.

Som luftfartsindustrien fortsætter med at tilpasse sig de nye miljøkrav, vil passagererne sandsynligvis se flere af sådanne afgifter blive indført.

Anbefalet til dig