Populært Normal-produkt eksploderede: Carina fik forbrændinger på arme og ansigtet

Af: Lucas Andreas

|

28/02/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hun måtte på skadestuen med voldsomme forbrændinger.

Mest læste i dag

Et dramatisk og uventet uheld resulterede i forbrændinger på både arme og ansigt for norske Carina Bjørheim, som efterfølgende måtte søge behandling på skadestuen.

Hændelsen fandt sted for Carina Bjørheim, da hun oplevede en eksplosion forårsaget af toiletskum, hun havde købt hos Normal.

Det skriver Nettavisen

Det er en påmindelse om, at selv almindelige husholdningsprodukter kan udgøre en fare, hvis de ikke håndteres korrekt eller indeholder uventede risici.

Bjørheim, der havde anvendt produktet Airpure Fresh Foam med duften af mousserende bær, blev overrasket over, at beholderen pludselig gik i brand. "Det sagde bare knald, og så fik jeg flammer op ad armene og i ansigtet," forklarer hun. Eksplosionen fremhæver vigtigheden af at forstå og respektere de kemikalier, vi bringer ind i vores hjem, selv dem der virker harmløse.

Til trods for den skræmmende oplevelse, har Bjørheim formået at beholde sin humor. "Ja, jeg har joket meget med mine venner om at sprænge min røv i luften. Men det er også vigtigt at pointere, at der er tale om et livsfarligt produkt."

Det siger Normal

Daglig leder i Normal, Thomas Harsvik, oplyser til Nettavisen, at sagen bliver nøje undersøgt.

"Det er rigtigt, at kunden fik tilbudt pengene tilbage i butikken. For at kunne følge dette op med både kunde og leverandør, har vi overtaget sagen centralt. Vi gør vores yderste for at forklare, hvad der er sket," skriver han i en mail til netavisen.

Hændelsen kaster lys over den bredere problemstilling med sikkerheden af husholdningsprodukter og vigtigheden af korrekt mærkning. Produktet er i Normal mræekt som brandfarligt, men er ikke mærket med risiko for eksplosion.

Forbrugerrådet peger på, at produkter skal være mærket korrekt for at undgå farlige situationer. Thomas Iversen fra Forbrugerrådet i Norge understreger, at produkter, der kan udvikle brandfarlig gas eller selvantænde, skal have klare instruktioner til forbrugeren for at undgå ulykker.

Denne begivenhed er en kraftig påmindelse til alle forbrugere om at udvise forsigtighed og opmærksomhed, når de bruger kemiske produkter i deres hjem, og at producenter og forhandlere har et ansvar for at sikre, at deres produkter er sikre at bruge.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig