Populært rejsemål åbner op for turister: Det er dog under helt særlige forhold

26/8/20 07:16

Sarah Steenfeldt

Nu åbner Thailand op for turister. Foto: Shutterstock.
Det er et yndet feriemål, hvor tusindvis af turister hvert år strømmer til. Nu åbner de op for turister, men man bør dog gøre sig klogt i, lige at sætte sig ind i reglerne inden afrejse.

Thailand har i månedsvis været et lukket land for turister, men nu har de etableret en ordning, som betyder at de kan åbne lidt op for turister igen. Det skriver B.T.

Hvis du pakker kufferten og sætter kursen mod Thailand, så er der dog lige et par ting, som du bør være opmærksom på inden afrejse - for ferien vil ikke komme til at være som den plejer.

Turisterne får nemlig ikke helt frie tøjler i landet, da de stadig frygter et stort smitte udbrud - derfor er der etableret en ordning med navnet ‘sikker og forseglet’. 

Du vil mærke til den nye ordning allerede når du træder ud af flyet i Thailand, her vil du nemlig blive budt velkommen med en coronatest - men de nye tiltag stopper ikke her. 

Herefter vil alle turister i første omgang kun få adgang til at kunne flyve til den populære ø Phuket, hvor du skal være i karantæne på et udvalgt resort i 14 dage. 

Patong Beach som er kendt for sine gader med fest og farver, har ministeren for turisme også haft med i sine tanker - her vil man oprette en kilometerlang zone for de resorts, hvor der er gæster. 

I karantæneperioden er det tilladt for turisterne at bevæge sig ud på stranden, i den tilladte zone.

Med lidt tålmodighed kan du opleve mere af Thailand

Har man planer om at skulle ud og se mere af det smukke og eksotiske Thailand, så kræver det lidt tålmodighed - og endnu en coronatest. Vil man forlade Phuket, kræver det nemlig yderligere syv dages karantæneperiode og som nævnt, endnu en test.

De skrappe regler gælder dog ikke kun turisterne, også de ansatte på hotellerne, vil blive tvunget i karantæne, hvis de forlader området og vil løbende blive testet for corona.

Der arbejdes lige nu på, at udarbejde en løsning, så turisterne kan nyde  wellness og spa behandlinger på deres resort.

Hvis forsøget med at åbne Phuket op for turister går godt, vil flere destinationer også blive åbnet op. 

Foreløbig kan man regne med at kunne komme til Phuket fra 1. oktober.

De strenge regler er dog ikke noget der huer danskerne, det fortæller administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier. 

“Det er ikke en løsning, som tiltrækker turisterne tilbage til Thailand. Der er ikke mange, som vil være låst til et resort i 14 dage,” siger han.

Godt 150.000 danskere rejser hvert år til Thailand, og Lars Thykier mener at den nye ordning, vil betyde at omkring 60.000 danskere helt vil sløjfe ferien i Thailand. Ordningen betyder nemlig at det vil passe bedst for dem skal være længere i landet, at rejse dertil - det er de færreste som vil være bundet til et resort i 14 dage.

Turismen er en yderst vigtigt indtægtskilde i Thailand og corona-pandemien har været hård for landet. I årets første syv måneder, er turismen i Thailand faldet med 70 procent.