Populært socialt medie varsler om brugerbetaling: Gælder samtlige brugere

19/09/2023

Jesper Bengtson

Arkivfoto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix
Hvis man ofte bruger det sociale medie og har tænkt sig fortsat at gøre det, skal man finde tegnebogen frem.

Mest læste i dag

I en tid, hvor sociale medier er blevet en slagmark for bots og hadtale, træder Elon Musk frem med en potentiel løsning, der kan revolutionere måden, vi interagerer det at være online på.

Elon Musk lægger nemlig ikke skjul på hans varsel om, at der kan være en brugerbetaling på vej for at bruge platformen "X", tidligere kendt som Twitter.

Dette tiltag har til formål at 'bekæmpe de mange bot-konti, som findes på Twitter', lyder meldingen ifølge en rapport fra AFP.

Bots, som er automatiserede konti drevet af computerprogrammer snarere end mennesker, har længe været en torn i øjet på mange brugere.

Disse konti er kendt for at udbrede politiske budskaber og hadtale, hvilket underminerer den autentiske dialog og udveksling af ideer, der burde finde sted på sociale medier.

Derfor vil Elon Musk's foreslåede tiltag kunne være et skridt i retning af at genoprette autenticitet og troværdighed på platformen.

Og ved at indføre en månedlig betaling for brugere, kunne "X" måske skabe en barriere, der forhindrer bots i at florere frit og dermed sikre, at kun ægte mennesker deltager i samtalerne.

Og selvom dette tiltag er i sin spæde start, og der er mange detaljer, der endnu skal fastlægges, markerer det en vigtig milepæl i kampen mod misinformation og hadtale på internettet.

Anbefalet til dig