Portugisisk medie: Dansk par bryder karantæne for at tage på ferie

10/03/2020

Rikki Tholstrup Jørgensen

Foto: Shutterstock.com
Et dansk ægtepar brød angiveligt deres coronakarantæne for at tage på ferie. Det skriver det portugisiske medie Expresso.pt

Mest læste i dag

Ifølge den portugisiske avis besluttede to danske turister at besøge ferieøen Madeira, selvom de skulle i have været i karantæne. 

Karantænet skulle have været iværksat, fordi deres søn er blevet smittet med Covid-19. Alligevel besluttede de to danskere at afbryde deres karantæne for at tage på ferie og ankom søndag til øen, seks dage før deres karantæne udløb.

Den portugisiske avis skriver, at de danske sundhedsmyndigheder kontaktede de portugisiske myndigheder, da de opdagede, at parret havde forladt landet. Derfor blev det endelige resultat for de to danskere, at de nu sidder i karantæne på deres hotelværelse i Funchal.

Begge karantæneramte danskere udviser ifølge mediet ingen symptomer.

De danske myndigheder har endnu ikke udtalt sig om sagen.

Pas på dig selv og andre

Beskyt dig selv og andre mod smitte ved at følge myndighedernes opfordringer. Hvis du er opfordret til at blive i karantæne, så handler det ikke kun om din egen sundhedsrisiko, men om de mange du kommer i kontakt med. Husk at bruge anvisningerne til, hvorledes smitten reduceres.

  1. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  2. Host eller nys i dit ærme - ikke dine hænder
  3. Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt
  4. Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen
  5. Hvis du er ældre eller kronisk syg - hold afstand og bed andre tage hensyn

God hygiejne er den bedste metode til at forebygge smitte med ny coronavirus. Det gælder både for at beskytte sig selv, men i høj grad også for at beskytte andre, særligt de ældre og svækkede. 

Luftvejsinfektioner, som ny coronavirus, spreder sig bl.a. via håndtryk, overflader eller små dråber fra hoste og nys. Og det er det, de fem gode råd skal være med til at forhindre.

 

 

 

Anbefalet til dig