PostNord har truffet stor beslutning

Af: Lucas Andreas

|

30/05/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Beslutningen er af strategisk karakter.

Mest læste i dag

Post Danmark var igennem mange år størst i postbranchen. De karakteristiske røde postkasser var over det hele, ligesom postbude- og biler med det velkendte posttøj.

Siden har tiden dog budt på et svensk opkøb, brand ændring til PostNord og øget konkurrence på markedet, hvilket har givet firmaet økonomiske udfordringer.

Derfor har PostNord måttet træffe en stor strategisk beslutning.

Torsdag middag har PostNord offentliggjort, at alle medarbejderne i Postnord Logistic i Danmark er blevet opsagt.

Det betyder, at virksomheden nedlægger 175 stillinger på landsplan.

Det skriver PostNord i en pressemeddelelse ifølge Fredericia Dagblad.

Beslutningen er en del af PostNords nye strategi, der sigter mod at styrke deres fremtidige position som den foretrukne leverandør af pakker i Danmark og Norden.

PostNord har oplevet betydelige økonomiske udfordringer de seneste år, og selskabet har nu besluttet at ændre fokus.

Tidligere havde PostNord en særstatus på brevområdet, men med ændringer på markedet drejer de nu deres opmærksomhed mod pakkeposten. Dette skridt indebærer en reduktion af produktudbuddet på paller og stykgods samt part & full load.

Kim Pedersen, administrerende direktør i PostNord Danmark og bestyrelsesformand i PostNord Logistics A/S, understreger, at denne omstrukturering er nødvendig for at realisere virksomhedens potentiale. "Vi har sat et klart og tydeligt mål: PostNord skal være bedst på pakker i Norden. Vi har allerede en meget stærk position på pakkemarkedet i dag, men vi har potentiale for mere, og dét potentiale skal vi indfri i de kommende år," skriver han i pressemeddelelsen.

Tung beslutning

Omstruktureringen betyder desværre også, at mange dygtige medarbejdere mister deres job. Alle 175 opsagte stillinger er inden for PostNord Logistics A/S. Kim Pedersen erkender, at det er en tung beslutning: "Det er en tung beslutning at sige farvel til dygtige medarbejdere, og jeg ved, hvor hårdt de har kæmpet for at levere gode resultater for vores kunder hver eneste dag. Vi har en tæt dialog med de faglige organisationer, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at alle medarbejdere bliver hjulpet bedst muligt videre."

PostNord håber, at denne fokusering og forenkling af deres forretning vil føre til et stærkere og mere samlet selskab i fremtiden. Målet er klart: at blive den førende pakkedistributør i Norden og dermed sikre en bæredygtig fremtid for virksomheden.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig