PostNord oplyser, at borgere har sidste chance: Du kan ikke få pengene tilbage

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Meget snart er det slut.

Mest læste i dag

Med den kommende ændring i momsloven fra den 1. januar kan dine gamle frimærker meget vel ende som ubrugelige i pejsen i stedet for på dine breve.

Postnord meddelte i en pressemeddelelse efter vedtagelsen af den nye postlov, at eksisterende frimærker ikke længere kan anvendes på nationale breve på grund af det nye momskrav.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge PostNord er frimærker i øjeblikket fritaget for moms, men den nye postlov betyder, at der fremover skal betales moms af frimærker.

Dette gør, at allerede udstedte frimærker fra årsskiftet bliver ubrugelige til nationale forsendelser.

Hvis du har en samling af de gamle frimærker, er der desværre ingen mulighed for at få pengene tilbage eller ombytte dem til de nye brugbare mærker.

Postnord bekræfter i en mail til Ekstra Bladet, at ombytning ikke er en mulighed, og fra den 1. januar 2024 kan de kun anvendes til internationale forsendelser, der stadig er fritaget for moms.

PostNord foreslår i stedet, at man køber såkaldte frankeringsmærker, der vil være tilgængelige på deres hjemmeside og i flere butikker.

Denne justering kommer som en del af PostNords 'tilpasning af brevforretningen', der også inkluderer en prisstigning på indenrigsbreve fra 12 kroner til 25 kroner fra den 1. januar.

Yderligere ændringer inkluderer fjernelse af over tusind postkasser landet over og udfasning af postbokse i løbet af 2024.

De kommende prisstigninger og ændringer i posttjenester markerer en omfattende tilpasning af Postnord's brevforretning for at imødegå de nye lovmæssige krav og sikre fortsat effektiv drift.

Anbefalet til dig