Præsident Zelensky afslører sin lokation: "Jeg er ikke bange for nogen"

08/3/22 08:41

Ida Hansson

Foto: Shutterstock/ Volodymyr Zelenskyy
Ukraines præsident afslører, hvor han opholder sig.

Ukraines præsident har advaret Vesten om, at Putin ikke vil stoppe, før han har erobret Ukraine, og siger ydermere til en amerikansk tv-kanal at "Vi kommer først. I kommer bagefter. For jo mere dette udyr spiser - jo mere vil det have." Det skriver DailyMail. 

Han tilføjede: "I dag er der krig her. I morgen bliver det i Litauen, så i Polen, så i Tyskland. Det her er alvorligt."

Den tidligere komiker, hvis lederskab i krigstid har imponeret verden, dukkede mandag op fra sin bunker i Kiev og vendte tilbage til præsidentpaladset og erklærede: "Jeg er her, jeg gemmer mig ikke, og jeg er ikke bange for nogen."

Han gav også sit Facebook-publikum en rundvisning i paladset, og i et interview fra paladset med ABC News appellerede Zelensky endnu en gang til USA om at håndhæve en flyveforbudszone.

Han talte med Joe Biden lørdag aften i 40 minutter, og pressede på angående spørgsmålet om den amerikanske leder.

Et sådant træk ville betyde kampfly fra USA og NATO-allierede patruljere luftrummet over Ukraine, og skyde alle russiske jetfly ned, der kommer ind - og effektivt sætte Vesten i krig med Rusland i en Tredje Verdenskrig.

"Vi kan ikke tillade, at Rusland kun er aktiv dér, fordi de bomber os, de beskyder os, de bomber os, de sender missiler, helikoptere, jetjagere - en masse ting. Men vi gør det ikke, fordi vi ikke har himlen. Vi kontrollerer ikke vores himmel," sagde Zelensky.

USA og dets NATO-allierede har indtil videre sendt 17.000 panserværnsmissiler til Ukraine, som en del af en hjælpepakke på 350 millioner dollar, der blev aftalt den 26. februar - dag to af konflikten.

I weekenden diskuterede Biden og hans team muligheden for at hjælpe Ukraine med bedre kampfly.

Ifølge Bidens plan vil Polen give Ukraine sine MIG-kampfly, som ukrainske piloter er uddannet til at flyve.

Til gengæld ville USA erstatte sovjettidens fly med moderne F-16 amerikanske kampfly.