Præsident Zelensky i tårer: "De vil blive straffet"

05/4/22 03:57

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det var en tydeligt berørt præsident, der besøgte i byen Bucha.

Ukraines præsident Zelensky, som var synligt følelsesladet, blev flankeret af sikkerhed, da han lovede at sikre, at de "krigsforbrydelser" begået af russiske soldater på hans lands jord var "den sidste slags ondskab på jorden". Det skriver TheSun. 

Rystende billeder fra byen, nordvest for hovedstaden Kiev, viste ligene af civile spredt på vejen og i grave - mange med bundne hænder og tegn på tortur.

Ud fra skudsårene at dømme, var nogle af dem blevet skudt fra tæt hold. Kreml hævder, at massakren aldrig fandt sted - og billeder blev iscenesat for vestlige medier.

Et satellitbillede taget af Bucha i slutningen af ​​sidste måned, da russiske styrker havde kontrol over byen, viser dog en 45 meter lang massegrav gravet bag en kirke. 

En anden gennemgang af videoer og satellitbilleder af The New York Times tyder på, at mange af de civile blev dræbt for mere end tre uger siden, da Ruslands militær havde kontrol over byen.

Avisen rapporterer, at billederne viser mørke genstande af lignende størrelse som en menneskekrop, der dukker op på Yablonska Street mellem 9. marts og 11. marts.

Genstandene optræder i de præcise positioner, hvor ligene blev fundet, efter at ukrainske styrker generobrede Bucha.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

 

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Ukrainske og vestlige ledere har anklaget Rusland for at udføre massakren på civile og dumpe deres lig i midlertidige gravpladser. 

Præsidenten bar en skudsikker vest, da han turnerede i ødelæggelsesområdet med et sikkerhedshold.

"Det er faktisk folkedrab. Eliminering af hele nationen og folket. Vi er borgere i Ukraine. Vi har mere end 100 nationaliteter. Det her handler om ødelæggelsen og udryddelsen af ​​alle disse nationaliteter," sagde Zelensky.

Han understregede, at "enhver forbrydelse af besætterne på vores stats territorium" ville blive efterforsket.

Han lovede, at krigsforbrydere ville blive stillet for retten, og tilføjede: "Alle, der er skyldige i sådanne forbrydelser, vil blive optaget i en særlig bøddelbog... [de] vil blive fundet og straffet.

"Verden har set mange krigsforbrydelser. Tiden er inde til at gøre krigsforbrydelser begået af russiske tropper til det sidste ondskab på jorden."