Præsident Zelensky indrømmer: Det kommer måske aldrig til at ske

16/3/22 08:14

Ida Hansson

Foto: Shutterstock/Præsident Zelensky
Nu melder præsidenten ud.

Præsidenten indrømmede, at der nu er tvivl om et potentielt medlemskab af NATO.

Det skriver TheSun.

Præsident Joe Biden vil flyve til Europa i næste uge til USA's 'face-to-face' samtaler med EU-ledere til et ekstraordinært Nato-topmøde i Bruxelles.

Zelensky støttede et medlemskab af NATO, før Rusland forvandlede Ukraine til murbrokker, men nu fortæller han, at han ikke er lige så begejstret af idéen.

Foto: Shutterstock/Kiev, marts 2022

Foto: Shutterstock/Kiev, marts 2022

"Ukraine er ikke medlem af Nato," sagde han i et videoopkald med sit militær i går.

”Vi har i årevis hørt, at dørene stod åbne, men vi hørte også, at vi ikke kunne være med. Det er en sandhed, og den skal anerkendes."

Han sagde, at forhandlingerne om en potentiel våbenhvile gik "temmelig godt" på grund af påstande om, at Rusland har mildnet sin holdning og er holdt op med at udsende krav om, at Ukraine overgiver sig. 

Men i går bombede Rusland nådesløst fire tårnblokke i Kiev og dræbte snesevis af mennesker, mens de sov.

Alligevel nægtede heroiske ukrainere at overgive sig på den 20. dag af krigen med en politiker, der lovede at "bekæmpe" russerne, indtil Putin indrømmer sit nederlag.

Tidligere premierminister i England  Tony Blair satte i nat spørgsmålstegn ved Natos strengt fredsbevarende dagsorden og sagde, at det var en "mærkelig" taktik at udelukke militæraktion mod Rusland.