Pres på Mette Frederiksen: Vil indføre nye forsamlingsforbud

27/10/20 15:24

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
Coronasmitten har på nyt sat en stopper for det sociale liv i Danmark. Forsamlingsforbuddet er sænket til 10 personer, nattelivet er lukket og salg af alkohol sælges ikke efter kl. 22.

For SF er disse restriktioner og tiltag imidlertid ikke tilstrækkeligt. Støttepartiet ønsker, at regeringen også inkluderer skoler, daginstitutioner og ældrepleje under forsamlingsrestriktionerne.

I praksis vil dette betyde, at skoleklasse eller børnehavestuer skal isoleres, hvorfor de ingen kontakt må have med andre på skolen eller i daginstitutionen.

"Vi ser, at skoler og efterskoler sender hele klasser og årgange hjem efter et smittetilfælde. Det burde slet ikke være nødvendigt, hvis vi havde forsamlingsrestriktioner på skoler og daginstitutioner, så ikke alle kunne omgås hinanden. Derfor er det vores klare opfordring til statsministeren," fortæller SF's sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, ifølge B.T.

Flere skoler er hårdt ramt

Flere skoler har de seneste dage været nødsaget til at hjemsende hele årgange. I nogle tilfælde har skoler måtte sende alle elever hjem, fordi klasser eller hele skoler rammes af smitteudbrud. Blandt disse skoler findes Marselisborg Gymnasium i Aarhus og Løkken Skole i Nordjylland.

Skoler, plejecentre og daginstitutioner er i forvejen underlagt en række krav, der er udstedt af sundhedsmyndighederne. I daginstitutioner og på skoler er det flere steder påkrævet, at forældre afleverer deres børn udenfor.

Ligeledes er det også påkrævet, at såvel skoler som institutioner aflyser samtlige sociale arrangementer.

For SF er dette dog ikke nok. Regeringen og sundhedsmyndighederne har ganske vist strammet skruen, men SF er af den opfattelse, at den skal strammes en omgang mere.

"Jeg forstår slet ikke, hvorfor regeringen ikke skærper kravene endnu mere på de steder, hvor mange mennesker mødes i hverdagen. Vi ser netop, at skoler, plejehjem og daginstitutioner er steder, hvor smitten spreder sig, og smittekæder opstår," siger Kirsten Normann Andersen ifølge B.T.

Under pressemødet i fredags annoncerede Mette Frederiksen, at forsamlingsforbuddet på sænkes til maksimalt 10 personer. Her blev steder såsom arbejdspladser, sygehuse, skoler, daginstitutioner og ældreplejen dog undtaget.