Pressechef afslører: Her tager vi den endelige beslutning om Jonas Vingegaard

Af: Lucas Andreas

|

14/06/2024

Tour de France starter den 29. juni.

Lige nu læser andre også

Om blot to uger begynder det prestigefyldte Tour de France i Firenze, og cykelverdenen retter blikket mod den adriatiske kystby Rimini, hvor første etape slutter.

For danske cykelfans er der stor spænding omkring, om den forsvarende mester, Jonas Vingegaard, vil være klar til at deltage.

Jonas Vingegaard kæmper stadig for at komme tilbage i topform efter sit alvorlige styrt i april, og der er fortsat stor usikkerhed om, hvorvidt han kan nå at blive klar til Tour de France.

Den store usikkerhed præger også hans hold, Visma Lease a Bike, som stadig ikke ved, hvad målet er for det kommende etapeløb.

Jonas Vingegaards hollandske hold, Visma – Lease a Bike, har nu sat en deadline for beslutningen om Vingegaards deltagelse.

"Vi kommer til at tage den endelige afgørelse i slutningen af næste uge," udtaler pressechef Sander Kleikers ifølge B.T.

Vingegaard befinder sig i øjeblikket i en højdetræningslejr i Tignes, Frankrig, hvor han arbejder intensivt på at genvinde sin topform.

I løbet af træningslejren evaluerer Vingegaard og hans team hans form og beslutte, om han er i stand til at deltage i løbet.

Visma har andre våben i arsenalet

Holdet har tidligere snakket om alternative planer for Tour de France, skulle Jonas Vingegaard, som er holdets plan A, ikke stå til start.

I det store forberedelsesløb Critérium du Dauphiné fik Amerikaneren Matteo Jorgenson vist sig flot frem.

Han endte på en samlet andenplads, blot 8 sekunder efter løbets vinder, den tidligere Visma stjerne Primoz Roglic. Ligeledes har de også sidste års Vuelta a España vinder Sepp Kuss med til løbet.

Visma har samtidig også muligheden for at gå efter etapesejre.

Tour de France starter den 29. juni i Firenze og slutter den 21. Juli i Nice.

Anbefalet til dig