Presset stiger: Mange indlæggelser det seneste døgn

04/11/20 13:15

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Det seneste døgn er presset på de danske sygehuse vokset.

Efter at Danmark slog rekord i antallet af daglige smittede, falder tallet igen onsdag. 

Det seneste døgn har myndighederne konstateret 936 smittede herhjemme. Det seneste døgn er 54.876 blevet testet. 

Et andet vigtig tal stiger dog. Det er antallet af nye indlæggelser, der stiger med 37. Det betyder alt i alt en stigning i antallet af indlagte danskere på 15 siden i går.

I alt er 184 personer indlagt, 24 af disse ligger på intensiv og 17 i respirator. 

En smittet er død det seneste døgn. 

Nu sættes task-force ind

På et pressemøde i Ishøj den 2. november 2020 fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke, at der bliver nedsat en statslig taskforce, som sammen med de berørte kommuner, skal bekæmpe det høje smittetal på Vestegnen. Det er en beslutning, som Ishøjs borgmester er meget tilfreds med.

Det oplyser kommunen onsdag i en pressemeddelelse. 

”Flere vestegnskommuner, herunder Ishøj, ligger nu igen i top blandt kommuner med flest smittede per 100.000 indbyggere. Vi kan ikke løse problemet med den stigende smitte uden en større indsats end den, vi kan gøre som enkeltkommuner. Der er behov for en ekstraordinær indsats, og det får vi med den nye taskforce,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Taskforcen skal blandt andet koordinere indsatsen i forhold til isolationsmuligheder og overvåge behovet for nye tiltag. Planen er også at skærpe informationen til coronaramte borgere – også på andre sprog end dansk.

Sundhedsministeren sagde på pressemødet, at kommunerne gør meget, men at alle myndigheder kan blive endnu bedre til at opspore, teste og tage isolationsfaciliteter i brug, oplyses det.