Prins Andrew beholder fortsat vigtig royal rolle trods dårligt ry

15/9/22 03:41

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Prins Andrew har fået lov til at beholde en vigtig kongelig rolle, efter hans bror Charles blev konge.

Prins Andrew har fået at vide, at han kan fortsætte med at fungere som statsrådgiver for kong Charles III, ligesom han var det under dronningens regeringstid.

Det betyder, at han kan træde til for sin ældre bror og udføre pligter midlertidigt, hvis han ikke er i stand til det "på grund af sygdom eller fravær i udlandet".

Før Hendes Majestæts bortgang havde Charles, William, Harry og Andrew alle stillingen

Han vil beholde rollen på trods af at han "træder tilbage" fra kongelige pligter over sine forbindelser til den dømte pædofil Jeffrey Epstein.

Nu har prinsesse Beatrice - den ældste datter af prins Andrew og Sarah Ferguson - også fået en rolle. Det skriver The Sun.

Dette skyldes, at hun, William, Harry og Andrew er de top fire personer i rækken over 21 år. Dronninggemalen Camilla kan også optræde i majestætens fravær.

I sin nye stilling vil Beatrice blive autoriseret til at udføre de fleste af suverænens officielle pligter, ifølge den kongelige families hjemmeside.

Dette inkluderer deltagelse i Privy Council-møder, underskrivelse af rutinedokumenter og modtagelse af akkreditiver fra nye ambassadører til Storbritannien.

Hun vil dog ikke få delegeret Commonwealth-anliggender, og hun vil heller ikke være i stand til at udpege premierministre eller opløse parlamentet - medmindre det er under kongens instruktion.

Andrew var blandt de kongelige, der gik bag kong Charles III til fods for den følelsesladede rejse.

Da den kongelige familie gik ind i Westminster Hall, havde andre nøglemedlemmer af processionen andre ved deres side.

Prins Andrew gik på egen hånd, da dronningen blev taget til at ligge i staten efter et gribende optog.