Prins Christian afslører: Flytter hjemmefra som 15-årig

14/4/21 11:04

Christian Granhøj Skouboe

Prins Christian her afbilledet af sin mor i anledning af prinsens fødselsdag 15. oktober sidste år. Foto: H.K.H. Kronprinsessen
Allerede senere i år flytter prins Christian hjemmefra.

Onsdag har det danske kongehus sendt en pressemeddelelse ud, der handler om en af landes kommende kongers fremtid. 

Det drejer sig i denne omgang ikke om kronprins Frederik, men derimod hans førstefødt prins Christian. Når ellers corona-restriktionerne ellers tillader det, så passer prins Christian i disse dage sin skolegang på Trangårdsskolen i den nordsjællandske by Gentofte. Her går landets kommende konge i niende klasse. 

Nu har prins Christian truffet en stor afgørelse om hans fremtid, fortæller hoffet. Når prinsen til sommer vinker farvel til sine klassekammerater i Gentofte, så skal prinsen ikke bare starte i gymnasiet, men i den forbindelse flytter han også hjemmefra. 

Flytter hjemmefra

"I slutningen af juni afslutter H.K.H. Prins Christian folkeskolens niende klassetrin på Tranegårdskolen i Gentofte," skriver Kongehuset i en pressemeddelelse, inden de tilføjer:

"Hvor Prinsen har været elev siden 0. klasse."

Det bliver dog ikke hvilken som helst skole, som prins Christian potentielt bliver student fra efter gymnasiet. 

"Prinsen ønsker at fortsætte sin skolegang på Herlufsholm Gymnasium i Næstved, hvor han efter sommerferien er tilmeldt skolens kostafdeling."

Herlufsholm er et tidligere kloster, der nu er kostskole, der ligger ned til Susåen ved Næstved. Det er desuden landets største og ældste kostskole, der huser i omegnen af 225 af de 625 elever kostelever.