Prins Christian træffer svær beslutning

02/7/20 09:00

Christian Granhøj Skouboe

Prins Christian her afbilledet af sin mor i anledning af prinsens fødselsdag 15. oktober sidste år. Foto: H.K.H. Kronprinsessen
Kongehuset har netop bekræftet, at prinsen er nået frem til en afgørelse.

Siden coronavirussen gjorde sit indtog i landet, er mange store koncerter, familiefødselsdage og mærkedage blevet aflyst eller udskudt for at mindske smittespredningen. Det har ramt høj som lav i hele Danmark. Selv dronning Margrethe valgte at aflyse fejringen af sin runde dag, fordi fødselsdagen ikke ville kunne afvikles sikkert i disse dage. 

Nu er det en anden i Kongehuset, har har måtte træffe en svær beslutning på baggrund af den verdensomspændende pandemi. Det fortæller Ekstra Bladet, der har været i kontakt med Kongehusets kommunikationsafdeling. 

Beslutningen er truffet

Prins Christian skulle nemlig være konfirmeret i år, men det har coronaen sat en stopper for. Prinsen har ellers fulgt konfirmationsforberedelserne sammen med sine klassekammerater, men som coronaen skred frem stod det klart, at prinsen skulle træffe et valg om hans konfirmation skulle udskydes. 

Det er naturligvis ikke en nem beslutning, når man kun er 14 år. Hoffets kommunikationsafdeling bekræfter dog, at prinsen har valgt at udskyde den festlige begivenhed til næste år. Det vil sige, at det første er i 2021, at danskerne skal ønske deres kommende konge en glædelig konfirmation.