Prins Harry med følelsesladet hyldest til dronningen

12/09/2022

Naja Radik

Foto: Martin Meissner/AP/Ritzau Scanpix
Prins Harry har hyldet sin bedstemor, som han sagde nu er genforenet med sin bedstefar.

Mest læste i dag

Hertugen af Sussex sagde, at hans familie kan smile velvidende, at den afdøde monark er sammen i fred, med prins Philip, der døde 99 år gammel sidste år.

“Du er allerede meget savnet, ikke bare af os, men af verden over,” skrev han. 

Harry så kærligt tilbage på de første møder, han havde med dronningen, fra hans tidligste barndomsminder til det øjeblik, hun mødte hans elskede kone og krammede sine oldebørn. 

Han skrev: 

“Når vi hylder min bedstemors, Hendes Majestæt Dronningens liv - og sørger over tabet af hende - bliver vi alle mindet om det vejledende kompas, hun var for så mange i sit engagement i tjeneste og pligt. Hun blev beundret og respekteret globalt. Hendes urokkelige nåde og værdighed forblev sand gennem hele sit liv og nu hendes evige arv. Lad os gentage de ord, hun sagde efter sin mand, prins Philips død, ord der kan bringe trøst til os alle nu; ‘Livet består selvfølgelig af sidste afsked såvel som første møder.” 

Han skrev videre: 

“Bedstemor, mens denne sidste afsked bringer os stor sorg, er jeg evigt taknemmelig for alle vores første møder - fra mine tidlige barndomsminder med dig, til at møde dig for første gang som min øverstkommanderende, til det første øjeblik du mødte min elskede kone og krammede dine elskede børnebørn. Jeg værdsætter disse tider, der deles med dig, og de mange andre specielle øjeblikke imellem. Du er allerede meget savnet, ikke kun af os, men af verden over. Og da det kommer til de første møder, ærer vi nu min far i hans nye rolle som kong Charles III.”

Han slutter med: 

“Tak for dit engagement i dit arbejde. Tak for de gode råd. Tak for de smittende smil. Vi smiler også velvidende, at du og bedstefar er genforenet nu, og er sammen i fred.” Det skriver Metro.

Anbefalet til dig