Prins Henrik giver milliongave fra graven

30/06/2020

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock
Det er ingen sag at have været venner med Prins Henrik. Lige nu er der millioner på vej til en af hans venner, så man kan i den grad sige, at prins Henrik sender en kostbar gave fra graven.

Mest læste i dag

Prinsens kunst giver penge

Det er Prinsens kunst der kommer til at forgylde en af prinsens venner. Det skriver Se & Hør.

Prins Henrik er nemlig en meget kunstnerisk mand, og foruden de mange kunstværker han har købt gennem tiden, har han også selv været kreativ og skabt værker som pryder det danske land. Så sent som for et par uger siden var hans svigerdatter forbi og se et af hans værker, der var opstillet på torvet i Ringkøbing. Det kan I læse mere om her.

Efter prinsen død er hans samlinger, også de værker, som han selv har lavet, virkelig blevet penge værd, og en af hans venner har arvet 19 skulpturer, som nu er sat til salg.

De kunstværker som lige nu er på auktion hos auktionshuset Bruun Rasmussen er personlige værker som prinsen selv har lavet, og er lavet med mærket ”Til Jesper”.

Det vides ikke, hvem Jesper er, men han har tjent en stor sum på prinsens værker.

For de 19 skulpturer indbragte tilsammen 1.707.000 kroner. Auktionshuset skal selvfølgelig have sine gebyrer, men alligevel gik vennen derfra med 1,4 millioner kroner, som må siges at være en slat penge, for gaver man har fået gennem tidens løb.

Skulpturerne er lavet indenfor de sidste 20 år af prins Henriks liv. Det var nemlig først her, at han begyndte at skabe skulpturer.

Prinsen har værker flere steder i Danmark. Blandt andet i Ringkøbing, Aalborg, Aarhus og Tønder.

 

 

Anbefalet til dig