Prins Henrik undersøgt for corona: Joachim og Marie vender hjem til Danmark

24/03/2020

Christian Granhøj Skouboe

I maj sidste år fyldte prins Henrik 10 år. I den anledning offentliggjorde hoffet dette billede af prinsen. Nu er han blevet undersøgt for corona og heldigvis blevet testet negativ. Foto: H.K.H. Prinsesse Marie
Indtil nu har prins Joachim og hans familie opholdt sig i Paris. Nu er dog vendt hjem til Danmark.

Mest læste i dag

Tirsdag fortæller Kongehuset, at prins Joachim og hans familie er vendt hjem fra Paris. Her har de boet, siden prinsen begyndte på en tillægsuddannelse på en fransk officerskole. Indtil nu har prinsen, prinsesse Marie og deres to børn holdt stand i Frankrings hovedstad, men mandag vendte de altså hjem. 

Det fortæller Kongehuset.  

"Deres Kongelige Højheder Prins Joachim og Prinsesse Marie samt deres børn, Prins Henrik og Prinsesse Athena, kom i går til Danmark."

I disse dage er det næsten givent, at det er coronavirus, der er årsag for både gode og dårlige nyheder. Det er også virussen, der er skyld i, at familien er vendt hjem. Deres ankomst til Danmark startede nemlig med et besøg på Rigshospitalet. 

"Prins Henrik blev undersøgt på Rigshospitalet for vejrtrækningsproblemer forbundet med astmatisk bronkitis. Prins Henrik blev desuden undersøgt for coronavirus. Testen var negativ," fortæller hoffet videre. 

Læger kender prinsen

Nu har prins Joachim og prinsesse Marie fået husly i Danmark, hvor de vil opholde sig indtil videre. Det mener forældrene er det mest sikre, når de skal tage hensyn til prins Henriks astmatiske bronkitis. Lægerne på netop Rigshospitalet har nemlig et godt indblik i prinsens astma. 

"Under hensyntagen til Prins Henriks tilstand fandt forældrene det mest betryggende at søge behandling på Rigshospitalet, hvor man har fulgt Prinsen gennem flere år. Hele familien opholder sig nu på Amalienborg."

Nu har dronning Margrethe altså sine to sønner og deres familier inden for overskuelig afstand. Tidligere på foråret vendte kronprins Frederiks familie hjem fra Verbier i Schweiz, hvor kronprinsparrets børn var et på et internationalt skoleophold. Indtil videre bor begge dronningens sønner og deres familier på Amalienborg i det indre København. 

 

Anbefalet til dig