Prins Henriks digte får nyt liv: Sættes op som stor teaterforestilling

13/02/2020

Christian Granhøj Skouboe

Prins Henrik var en ivrig og rost digter. Foto: Shutterstock
Prins Henriks digte får nyt liv i et samarbejde mellem Black Box Dance Company, Thure Lindhardt, Klassiske Dage Holstebro International Music Festival, Holstebro Kunstmuseum og Dansk Talent Akademi. Sammen har de skabt forestillingen Månesang, som har premiere en 18. marts

Mest læste i dag

Prins Henriks digte akkompagneret af musik, dans og kunst. Det er opskriften på Black Box Dance Companys nye forestilling, Månesang, som er blevet til i samarbejde med Klassiske Dage Holstebro International Music Festival, Holstebro Kunstmuseum, Thure Lindhardt og Dansk Talent Akademi.

Forestillingen er en hybrid danse- og digt-forestilling i 12 billeder – inspireret af Prins Henriks digte. 

"Smeltet sammen vil poesi, dans og musik skabe en sanselig, sensuel og smuk forestilling. Værket opstår i mødet mellem fire kunstarter med afsæt i udvalgte digte fra samlingen ”I mine lykkelige nætter” af Prins Henrik. Digtene gennemsyres af én fællesnævner: Den evige kærlighed – den kærlighed, som var, er og opstår," fortæller associeret kunstnerisk leder og producent hos Black Box Dance Company, David C. Price.

I forestillingen medvirker international anerkendte skuespiller Thure Lindhardt som skuespiller og oplæser, Lionel Ah-Sou, Anna Stamp Møller, Giorgia Reitani og Josh Scott, der alle er dansere fra Black Box Dance Company, mens de velrenommeret musiker fløjtist Janne Thomsen og guitarist Jakob Bangsø sætter musik til dans og poesi. 

Desuden medvirker også to unge danse-talenter fra Dansk Talentakademi, Eloise Eliasen og Sille Jensby.

Fortæller om prinsen om kunstner

"Vi vil gerne give publikum en helt ny oplevelse af, hvad dans, musik og digt kan sammen. Jeg er utroligt glad for samarbejdet med Thure Lindhart, det er virkelig noget jeg længe ønsket. Han og Prins Henrik er og var utrolige dygtige og med mod på alt: Man kommer nok til at se lidt dans fra Thure. Og jeg håber, at publikum går hjem med et nyt blik for, hvilken kunstner Prins Henrik var," siger Marie Brolin-Tani, kunstnerisk leder for Black Box Dance Company og koreograf på forestillingen.

Også David C. Price er begejstret for det nye samarbejde:

"I samarbejdet med Klassiske Dage, Holstebro Kunstmuseum og Thure Lindhardt har vi fundet nogle virkelig gode legekammerater, der ligesom os brænder for at skabe kunstneriske oplevelser for publikum af den højeste kvalitet. Grænserne mellem vores genre vil vi tildeles udviske lidt og gerne skabe en helhedsoplevelse for publikum der emmer af lækkerhed, intimitet, skønhed og med denne samling kan kærlighed og erotik slet ikke undgås," siger han.

Klassiske Dage Holstebro International Music Festival glæder sig ligeledes over, at arbejdet sammen med de øvrige aktører – både lokale og nationale:

"Mødet med Prins Henrik som gæst på Klassiske Dage, hvor han med hjertelighed og en vis karisma læst op af egne digte, oplevede vi som et bekendtskab med et helt igennem kulturelt, passioneret menneske, også med et stort hjerte for den klassiske musik," siger Janne Thomsen og understreger, at den kreative vej frem til premieren på Månesang for hende som musiker har været yderst berigende og en innovativ udfordring. 

"I fællesskab at skabe en helhedsoplevelse mellem den menneskelige stemme og poesien, som er helt sin egen musik, tilsammen med kunstens, dansens, scenografiens verden og dertil den nyskabende og traditionelle klassiske musik, alle disse kunstarter, der interagerer og spiller sammen, er for mig en vanvittig spændende emotionel sfære at træde ind i," siger hun.  

Forestillingen har premiere den 18. marts på Holstebro Kunstmuseum og spiller i første omgang i to dage. Også her glæder man sig over samarbejdet:

"Det har været en umådelig stor fornøjelse at samarbejde om en forestilling, der går på tværs af de kunstneriske genrer. Alle involverede har bidraget med stor professionalisme og entusiasme, og det har ikke mindst været inspirerende at følge den kunstneriske skabelsesproces hos de medvirkende aktører. Der er virkelig tale om en stjernebesætning. Jeg glæder mig naturligvis også over, at Månesang premierer i Holstebro Kunstmuseums smukke rammer, og håber i det hele taget, at mange vil dele oplevelsen med os," siger museumsdirektør Anders Gaardboe Jensen.

Læs digtet månesang her

"I mine lykkelige nætter 

synger fuldmånen 

Jeg venter 

så længe…

Månen betror sig 

lavmælt til mig 

om sin endeløse ensomhed, 

om sin omløbsbane udødelig og livløs 

Alting drejer, alting går videre 

for evigt, 

selv kærligheden."

Månesang af Prins Henrik 

Om Månesang

Medvirkende: Thure Lindhardt Black Box Dance Company og Dansk Talent Akademi 

Musik: Janne Thomsen og Jakob Bangsø

Koreografi og instruktion: Marie Brolin-Tani og Black Box Dance Company

Musik arrangement: Janne Thomsen

Kostumedesign: Charlotte Østergaard 

Uropførelse af duo’en ”Romance” – Chant lunaire ved komponist: Bo Holten

Lysdesign: Jesper Levin 

 

 


 

Anbefalet til dig