Prins Joachim åbner op efter blodprop

15/11/20 18:44

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstuck
I slutningen af juli måned blev prins Joachim ramt af en blodprop i hjernen. Siden er det ikke meget, han har talt om sin sygdom – i hvert fald ikke før nu.

Da prins Joachim i sommers blev ramt af en blodprop i hjernen, blev han efterfølgende indlagt på universitetshospitalet i Toulose. 

Han var indlagt på hospitalet i Toulose fra den 24. juli til den 4. august. Derfor stod det også hurtigt klart, at han ikke ville være klar til at starte i sit nye job som forsvarsattaché i Paris. Her skulle han være startet den 1. september. 

Til trods for blodproppen, var prins Joachim allerede klar til at varetage sit nye job fra den 18. september. Her delte han også, at han følte, at han var klar til at give sig i kast med arbejdet, efter sit sygdomsforløb. 

Siden da er det dog ikke meget, prisen har fortalt om, hvordan hans liv har været efterfølgende. Nu åbner han dog op i et større interview med DR

"Det er jo ikke kun mig og min fysiske form, der blev ramt. Min kone, mine børn og den allernærmeste familie - vi er alle sammen blevet ramt af det. Jeg blev ramt fysisk, men de var jo på første parket. Derfor er familien også en del af denne heling, og vi takker vores skaber for hver eneste dag. Simpelthen," siger prins Joachim i interviewet med DR. 

Han uddyber desuden, at han nyder hvert et øjeblik han har sammen med sin familie. 

Selvom prins Joachim allerede er tilbage på jobbet, er livet i Frankrig dog ikke helt så let, som familien havde håbet på, at det ville være. 

Prins Joachim og resten af familien har nemlig ikke blot skulle finde deres vej tilbage til en hverdag efter blodproppen. De lever også i et af de lande, der er hårdest ramt af coronavirussen. 

Over for DR understreger han, at han synes, at det er en underlig tid, vi lever i, men at han naturligvis overholder alle gældende regler, herunder reglen om brug af mundbind. Han fortæller også, at "det skylder vi hinanden, men det skylder man også sig selv."

Hverken en blodprop eller den verdensomspændende coronaviruspandemi lader dog til at slå den 51-årige prins Joachim ud af kurs.