Prins Joachim afslører: Denne julekalender er hans favorit

04/12/20 07:53

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Julekalenderen er en af dem, som rigtig mange danskere også er yderst begejstrede for.

Ligesom mange andre danskere, er prins Joachim begejstret for at se julekalender - og  han har endda afsløret hvilken, der er hans yndlings-julekalender. Faktisk viser det sig, at det er den samme, som mange andre danskere også elsker.

I et interview i 2015, løftede prinsen sløret for, at han er glad for at se julekalender - og faktisk har set julekalender hele hans liv. Han blev i den forbindelse spurgt om, hvilken julekalender der var hans favorit. Det skriver BILLED-BLADET.

“At pinpointe én enkelt er svært. Men det må blive Jul i Gammelby. Det var en fantastisk lille, romantisk serie, som gik ind hos alle børn,” svarede han dengang. 

Han fortalte også, at prinsesse Marie så julekalender med deres to børn, prins Henrik og prinsesse Athena. I 2015 var det Absalons hemmelighed og Juleønsket, som blev sendt. 

Fejrer jul hver for sig

I år bliver julen helt anderledes for de fleste af os - og det gælder også i kongehuset. Det er nemlig ikke længe siden, at der blev udsendt en pressemeddelelse omkring ændringer af dette års jul.

Der blev det oplyst at dronning Margrete bryder en årtier gammel tradition - for så godt som hvert år siden 1969, har hun fejret juletiden på Marselisborg Slot i den jyske hovedstad Aarhus. Sådan bliver det dog ikke i år.

I år vil hele familien nemlig ikke fejre jul sammen. Dronning Margrethe vil nemlig i stedet fejre julen på Schackenborg Slot sammen med prins Joachim, prinsesse Marie, prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena. 

Hvis hele den kongelige familie skulle samles, ville de ryge i karambolage med - i hvert fald - det for nuværende gældende forsamlingsforbud, der er blevet sænket til 10. Derfor fejrer kronprinsparret julen alene sammen med deres børn,  i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.