Prins Joachim afslører private detaljer om dronning Margrethe: Hun elsker den slags ting

Nyheder
Foto: Steen Brogaard - Kongehuset.dk
Foto: Steen Brogaard - Kongehuset.dk
Prins Joachim har afsløret private detaljer om sin mor, dronning Margrethe, som har valgt at abdicere.

Lige nu læser andre også

Nytårsaften sad dronning Margrethe klar til at holde sin nytårstale, som hun også har gjort de seneste mange år. De færreste havde dog forventet, at det også skulle blive den sidste nytårstale fra den 83-årige dronning.

I forbindelse med talen meddelte hun nemlig, at hun havde besluttet, at hendes tid som monark skulle være slut. Derfor træder hun snart af som regent, hvilket kommer til at ske den 14. januar.

I denne forbindelse har TV 2 udgivet en ny dokumentar, der handler om den danske dronning, som har fået titlen 'Dronning Margrethe 2. – 52 år på tronen'.

Der er tale om en dokumentar, der ser nærmere på nogle af de største øjeblikke i hendes liv. Det bliver både fortalt af hende selv, men også nogle af dem, der kender hende bedst.

I den nye dokumentar er der en række optagelser med blandt andet Ulla Terkelsen og Hans Engell. De står naturligvis for at kommentere på nogle af de store begivenheder, som dronning Margrethes liv har budt på.

Ifølge Billed-Bladet er der også en række optagelser med fra andre dokumentarer, hvorfor det ikke er alt indhold, der er nyt.

Desuden er der også interviews med personer, der står hende nær, hvor der bliver afsløret en række private detaljer om den afgående danske dronning.

Blandt andet udtaler prins Joachim sig i 'Dronning Margrethe 2. – 52 år på tronen', hvor han deler ud af nogle private detaljer om sin mor. Han siger f.eks., at hun har en meget raffineret humor.

"Hun har en meget raffineret humor. Hun har også en meget alsidig og bredspektret humor. Hun kan henvende sig til alle. Jo mere raffineret en humor kan være, jo mere følger hun med, fordi hun elsker at finde den slags ting frem, som ligger lidt skjult under overfladen," siger han med et smil.

Den 14. januar bliver kronprins Frederik den nye monark i Danmark, når han tager over efter sin mor. Derfor vil han fra denne dato være kendt som kong Frederik, ligesom hans kone fremover vil være dronning Mary.

Deres ældste søn, prins Christian, får også en ny titel i denne forbindelse. Han kommer nemlig til at overtage sin fars tidligere titel, da han fra den 14. januar skal være kronprins.

Kongehuset har i et opslag på Instagram meddelt, at kronprins Frederik for første gang træder ud på balkonen på Christiansborg Slot som Hans Majestæt Kong Frederik 10. den 14. januar kl. 15.00.

Anbefalet til dig