Prins Joachim er klar til kæmpe fejring

09/07/2021

Mathias Busekist

Prins Joachim i programmet prins Joachim fortæller om vores grænser. Foto: DR
Det er uden tvivl noget, han ser frem til at være en del af som Danmarks repræsentant.

Mest læste i dag

Prins Joachim kunne som bekendt opleves i fjernsynet i udsendelserne "Prins Joachim fortæller", hvilket han så meget frem til. 

Men nu har han endnu flere festligheder at se frem til, da han i den kommende uge - mere specifikt onsdag den 14. juli - er at finde på invitationslisten til en meget traditionsrig begivenhed.

Han er nemlig at finde blandt de officielt inviterede til fejringen af Bastilledagen, som er nationaldagen i Frankrig. 

Prins Joachim kan bryste sig af at have været forsvarsattaché på Den Danske Ambassade i Paris siden september og det er såmænd i den egenskab, at han kan se frem til at deltage ved begivenheden. 

Det skriver BILLED-BLADET.

Prins Joachim er blot én af flere forsvarsattachér, som er blevet udvalgt til at overvære den store militærparade, der finder sted på Champs-Élysées, hvor også Frankrigs præsident vil være at finde.

Familien, som består af prins Joachim og prinsesse Marie sammen med prins Henrik og prinsesse Athena, valgte at flytte til Paris i september 2019, hvorefter man fandt ud af, at der var uhyre meget, man skulle vænne sig til, herunder måden, hvorpå man holder sommerferie.

I Frankrig varer skolernes sommerferie således længere, ligesom den også starter senere end i Danmark.

Prins Hentik og prinsesse Athena skal eksempelvis først vende tilbage til skolen, når kalenderen viser 2. september, eftersom alle franske børn først har fået sommerferie den 6. juli.

Det er blandt derfor, man oplever, at mange franske forældre vælger at holde ferie i august, hvilket også prins Joachim og prinsesse Marie kan ende med. 

Det kan dog også være, at, nu hvor børnene har fået sommerferie, at de bliver taget med hen for at se militærparaden. 

Anbefalet til dig