Prins Nikolai: Det var HER, jeg fandt ud af det

03/06/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Kongehuset
I tv-programmet afslører Prins Nikolai, hvornår han fandt ud af det.

Mest læste i dag

Danskerne har i 23 år kunnet følge prins Nikolais liv fra sidelinjen. Gennem livet er der naturligvis sket meget.

En af de mere kontroversielle ting vil i manges øjne nok være den beslutning, som Hendes Majestæt Dronningen foretog pr. 1. januar 2023, hvor Prins Joachims børn fik frataget sine titler.

I et ny tv-program på TV 2 kaldet ‘Min egen kurs’ sejler prins Nikolai en tur med Mikkel Beha Erichsens søn, Emil Midé Erichsen.

Her fortæller prinsen for første gang på tv blandt andet, hvordan det har været at vokse op som prins i kongefamilien og hvordan han oplevede sin barndom som prins.

Ifølge prins Nikolai selv, så lever han lige nu en helt normal tilværelse 

"Jeg læser på universitetet, har et job ved siden af, rejser lidt og går i byen. Som de fleste unge mennesker nok gør."

Dog er der den ret store forskel, at prins Nikolai er vokset op som en del af den danske kongefamilie - i øvrigt som den ældste af dronning Margrethes børnebørn.

"Så har jeg det privilegie, at jeg kan komme med til en masse interessante ting med den ene halvdel af familien, når min farmor inviterer til ballet, opera eller whatever," siger han i programmet.

Når prins Nikolai ser tilbage på sin barndom, har han svært ved at huske, præcis hvornår han fandt ud af, at han var lidt anderledes end gennemsnittet. Dog husker han en episode fra 2. klasse, hvor snakken faldt på efternavn.

"Så har jeg skullet fortælle, at det er en spøjs historie; jeg har ikke noget efternavn. Der er en titel og så mit fornavn."

Programmet byder også på en snak om modelkarriere, militæret, jagt og en masse andet.

'Min egen kurs' er tilgængeligt på TV 2 Play nu.

Anbefalet til dig