Prins Phillip er død

09/04/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Den 99-årige prins er afgået ved døden, bekræfter hoffet.

Mest læste i dag

Prins Phillip er død.  

Sådan lyder beskeden fra det engelsk hof fredag, der fortæller at dronning Elizabeths mand 99-årige prins Phillip er afgået ved døden. Nyheden kommer efter en længere periode, hvor prinsens helbred har skrantet. 

Dansk forbindelse

Det er kun tre uger siden, at prinsen blev udskrevet fra et længerevarnede hospitalsophold. I 28 dage var prinsen indlagt på to hospitaler i det centrale London. 

I starten af prins Phillips indlæggelse lød det, at prinsen blot skulle være indlagt et par dage, men det greb altså om sig. Det var en infektion samt en hjerteoperation, der gjorde, at prisen måtte bruge henved en måned på hospitalet. 

Ifølge hoffet så sov prinsen stille ind på Windsor Castle, hvor han og dronning Elizabeth har boet en del af tiden under coronakrisen. 

Prins Philip var desuden født græsk statsborger med titlerne prins af Grækenland og Danmark. Han gav afkald på både titlerne og statsborgerskabet for at gifte sig med den daværende prinsesse Elizabeth.

Han er medlem af Huset Glücksburg, som er det fyrstehus som også den danske kongefamilie stammer fra. Han vvr oldebarn af den danske kong Christian IX.

 

Anbefalet til dig