Prinsesse Marie elsker særligt én ting ved at holde jul i Danmark

17/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

Prinsessen har flittigt lært danske skikke og traditioner, siden hun flyttede til Danmark. Her ses hendes officielle portræt. Foto: Steen Brogaard / Kongehuset
Selvom hun er vokset op i Schweiz, så holder prinsesse Marie af de danske juletraditioner.

Mest læste i dag

Børnene får ikke lov til at åbne mange låger i årets julekalender, før prinsesse Marie og resten af hendes familie pynter op. Prinsessen fortæller i et nyt interview, at hun holder af, at julepynten kommer op omkring første december. 

Prinsesse Marie er som bekendt født og opvokset i henholdsvis Frankrigs hovedstad Paris og byen Genève i Schweiz. Det betyder dog også, at hun ikke er opvokset med alle de særlige traditioner, som Danmark er kendt for. De traditioner og skikke har Marie måtte lære sig efter hun mødte prins Joachim. Det er dog lykkedes. Og særligt en dansk juletradition er prinsessen glad for. 

Nemlig: De danske juledekorationer. Det fortæller hun til BILLED-BLADET, hvor prinsessen også fortæller, at hende og børnene ligeldes selv forsøger sig med at lave deres egne dekorationer hjemme ved spisebordet. 

Når familien pynter op sammen så pynter prinsessen gerne med julepynt, som børnene har lavet i skolen. Det er dog ikke sikkert, at det bliver muligt i år, da familien jo bor i Paris, hvor man heller ikke i skolerne fejrer jul på samme måde som her til lands. 

"Vi pynter også op sammen, og de er tidligere kommet hjem med noget, de har lavet i skolen – om det sker her i Frankrig, må vi se," udtaler prinsesse Marie til ugebladet. 

 

 

 

Anbefalet til dig