Prinsesse Marie forsvarer sin mand: Kritik er "fuldstændig urimelig"

Nyheder
Prinsesse Marie (yderst til venstre) forsvarer nu sin mand Prins Joachim. Her er begge kronprinser med familier fotograferet ved en tidligere lejlighed. Foto: Shutterstock
Prinsesse Marie tager bladet fra munden i ugeblads-interview, hvor prinsessen forsvarer Prins Joachims årspenge.

Lige nu læser andre også

Nu går Prinsesse Marie ind i debatten om sin mand, hans kongelige højhed Prins Joachims, årspenge. Netop årspengene har været meget omdiskuterede efter, at den lille familie - som udover Prinsesse Marie og Prins Joachim også tæller børnene Prins Henrik og Prinsesse Athena - er flyttet til Frankrig, fordi Prins Joachim er startet på en officeruddannelse i Frankrigs hovedstad. 

Stridspunktet har været, at Prins Joachim fortsat får udbetalt 3,8 millioner kroner årligt, selvom han lige i tiden ikke bor i Danmark. Den beslutning har vist sig at være kontroversiel, da medlemmer af den kongelige familie ifølge Grundloven ikke uden videre kan tage bopæl i udlandet. 

Prinsen har selv forsvaret beslutningen på et pressemøde på rådhuset i Paris sidste tirsdag. Her pointerede Prins Joachim, at han var "på mission for Danmark" i Frankrig, ligesom han slog fast, at Dronning Margrethe støttede op om beslutningen. 

Sjælden udtalelse fra prinsessen 

Onsdag bringer ugebladet Se & Hør et opsigtsvækkende interview med Prinsesse Marie, som er foretaget torsdag i sidste uge. Her tager prinsessen bladet fra munden og forsvarer sin mand mod de kritiske røster. 

"Kritikken er fuldstændig urimelig. Helt urimelig i forhold til det, han gør. Jeg kan simpelthen ikke forstå det," udtaler Prinsesse Marie til Se & Hør. Dernæst slår prinsesse også fast, at hun er stolt af Prins Joachim, og det mener hun også, at alle andre danskere bør være. 

Interviewet vækker særlig opsigt, da det er yderst sjældent, at medlemmer af Kongehuset tager offentligt til genmæle, når pressen bringer kritiske historier om dem. 

Anbefalet til dig