Prinsesse Marie fortæller i sin 'dagbog': Græshopper smager faktisk utroligt godt

07/4/22 14:00

Nicolai Busekist

Foto: Kongehuset
Prinsesse Marie er tilsyneladende ikke kræsen. I hvert fald har hun intet problem med at sætte tænderne i en græshoppe.

Onsdag var prinsesse Marie på besøg i provinsen Takeo i Cambodja. Her aflagde hun blandt andet et visit hos landsbyboere, der arbejder med opdræt af græshopper.

Her valgte hun dog ikke at nøjes med at se nærmere på, hvordan græshopperne bliver opdrættet. Derimod besluttede hun sig faktisk for at tage for sig at retterne, da hun valgte at sætte tænderne i en opdrættet græshoppe.

I modsætning til, hvad mange sandsynligvis har en formodning om, så smager de faktisk 'utrolig godt', hvis man skal tro prinsesse Marie. Hun indrømmer dog også, at hun lige skulle tage mod til sig, inden hun tog sig en bid.

"Velbekomme! I dag stod frokostmenuen på græshopper. Jeg må indrømme, at jeg lige skulle vænne mig til tanken om at sætte tænderne i en græshoppe … men de smager faktisk utroligt godt. Især hvis de er friterede og krydret med chili og citrongræs," skriver hun i sin dagbog på Instagram.

Prinsesse Marie skriver også, at det ikke er uden grund, at græshopper ofte bliver beskrevet som 'fremtidens superfood'. Som årsag giver hun, at de ikke kræver meget plads at opdrætte, at de giver bedre ernæring (især hos de fattigste) samt at efterspørgslen er høj.

Den danske prinsesse blev introduceret til den nye 'superfood' af en kvinde ved navn Sinuon. Hun bor i provinsen Takeo i Cambodja, som prinsesse Marie besøgte onsdag. Her har hun stor succes med opdræt af græshopper, hvilket hun har fået gennem Folkekirkens Nødhjælps lokale samarbejdspartner.

Sinuon er en del af et projekt, der er blevet iværksat i Takeo, som er rettet mod de fattigste i provinsen.

"Projektet i Takeo er rettet mod de allerfattigste, hvoraf nogle er tidligere tekstilarbejdere. De er ofte nedslidte og har svært ved at leve af de dårlige lønninger. Men med opdræt af græshopper kan en ufaglært kvinde tjene det dobbelte af, hvad en tekstilarbejder får," skriver prinsesse Marie.

Prinsesse Marie runder sit opslag af med at skrive, at hun har lært, hvordan man tilbereder græshopper, og at det er en opskrift, hun har til hensigt at tage med sig hjem.

Foto: Instagram

Foto: Instagram