Prinsesse Marie i kamp mod minister

17/09/2020

Christian Granhøj Skouboe

Prinsesse Marie. Foto: Kongehuset
Der er lagt i kakkelovnen til et opgør mellem prinsesse Marie og fødevareminister Mogens Jensen (S), når de to sammen sætter fokus på madspild.

Mest læste i dag

Danmark redder maden’ er overskriften, når Miljø- og Fødevareministeriet sammen med en række samarbejdspartnere går til kamp mod madspild. Det sker tirsdag den 29. september i år på FN’s Internationale Madspildsdag – som nu også bliver Danmarks Nationale Madspildsdag.

Festlighederne sker ved deltagelse af H.K.H. Prinsesse Marie og minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen (S), der - udover at de tager kampen mod madspil op - også skal kæmpe mod hinanden.

LÆS OGSÅ: METTE FREDERIKSEN MED OPFORDRING TIL DE UNGE

Som protektor for Folkekirkens Nødhjælp har Prinsesse Marie i flere år været engagereret i kampen mod madspild. Prinsessen har tidligere besøgt en række Wefood-butikker, og i foråret var Prinsesse Marie med Folkekirkens Nødhjælp i Uganda for at se klimaprojekter, der blandt andet skal sikre større fødevaresikkerhed til verdens fattigste.

Under besøget den 29. september 2020 vil Prinsessen og fødevareminister Mogens Jensen (S) få mulighed for at møde de frivillige, der driver butikken i Tingbjerg. Derudover vil Prinsesse Marie og ministeren kæmpe mod hinanden i en madspildsquiz, der skal sætte fokus på, hvilke overskudsvarer, der sælges i Wefood.

Smider mere mad ud end før

Folkekirkens Nødhjælp åbnede den første Wefood-butik i 2016, og det blev hurtigt en stor succes. I dag er der fem butikker i henholdsvis København og Aarhus, og allerede om få måneder kan Folkekirkens Nødhjælp slå dørene op til endnu en butik – denne gang i Vejle.

Et af FN’s verdensmål er at begrænse madspild med 50 pct. inden 2030, og for at opnå målet, har regeringen nedsat tænketanken ONE/THIRD, hvor generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen, er medlem. Tænketanken har til formål at finde løsninger og initiativer, der kan nedbringe madspild i Danmark.

”Udviklingen går den rigtige vej i Danmark, og vi smider mindre mad ud i dag, end vi gjorde for 10 år siden. Men der er stadig meget, vi kan gøre. I dag smider vi i gennemsnit 2000 tons spiseligt mad ud hver eneste dag i Danmark, mens flere end 800 millioner mennesker verden over sulter. Det går ud over retfærdighedssansen, men det går i den grad også ud over vores pengepung og klimaet,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

 

Anbefalet til dig