Prinsesse Marie overrækker særlig pris

17/09/2021

Sarah Steenfeldt

Foto fra sidste års begivenhed er vedhæftet. Fra venstre: Klaus Jørgensen, områdechef i Landbrug & Fødevarer. Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad. Anne Lawaetz Arhnung, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer. Mogens Jensen, tidligere Minister for fødevarer. H.K.H. Prinsesse Marie. John Wagner, adm. Direktør I DSK.
Nu overrækker prinsesse Marie prisen "Stræberen".

Mest læste i dag

H.K.H. Prinsesse Marie overrækker madspildspris

I forbindelse med Madens Folkemøde 2021 har De Samvirkende Købmænd, der repræsenterer 1.500 købmænd i bl.a. Meny, Spar og Rema 1000, valgt at afvikle en paneldebat under overskriften ”Madspild – fra ord til handling”. Som afslutning på debatten overrækker H.K.H. Prinsesse Marie prisen ”Stræberen” til en person, der har gjort en effektiv indsats for at reducere madspild.

Det er over ti år siden, at kampen mod madspild for alvor blev skudt i gang i Danmark. Gennem årene har flere og flere sluttet sig til kampen, og meget er sket, men der er fortsat brug for mere handling og færre ord, hvis vi for alvor skal reducere mængden af madspild. Samlet smider vi i Danmark hvert år over 700.000 ton mad ud, hvor husholdningerne står for ca. 36 procent svarende til 260.000 ton pr. år, så der er plads til forbedringer.

I paneldebatten gøres der status på kampen mod madspild, og hvordan vi kommer videre og får sat nye initiativer i gang samt lettet eventuelle byrder i arbejdet for at reducere madspildet. Paneldebatten modereres af adm. direktør hos De Samvirkende Købmænd, John Wagner. De øvrige deltagere i panelet er:

-          Anders René Jensen, Indkøbs- og marketingdirektør i REMA 1000

-          Selina Juul, stifter og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad

-          Klaus Jørgensen, områdechef i Landbrug & Fødevarer 

Kamp mod madspild 

Som afslutning på paneldebatten overrækkes ”Stræberen” til dette års prismodtager. ”Stræberen” er en pris, der hylder en person, der på bemærkelsesværdig vis har udmærket sig i kampen mod madspild og dermed er med til at gøre en forskel og præge udviklingen i en positiv retning.

Da prisen blev uddelt første gang i 2018, gik prisen til stifteren og bestyrelsesformanden i Stop Spild Af Mad, Selina Juul. Året efter i 2019 gik prisen til områdechef i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen, for i 2020 at gå videre til H.K.H. Prinsesse Marie for hendes engagement og kæmpe folkeoplysningsindsats i den gode sags tjeneste.

I år vil H.K.H. Prinsesse Marie sammen med de øvrige modtagere af prisen traditionen tro videregive ”Stræberen” til dette års modtager.

Prismodtageren beholder ”Stræberen” i et år, hvorefter DSK og tidligere prismodtagere tildeler prisen til en ny, værdig modtager, der har udmærket sig i kampen mod madspild. ”Stræberen”, der er en skulptur på 26 kg., er udført af den nu afdøde billedhugger, Torben Bøgh Hansen, i 2008.

Madens Folkemøde foregår på Engestofte Gods, Søvej 10 i Maribo. Under Madens Folkemøde vil paneldebatten om madspild og den efterfølgende overrækkelse af prisen ”Stræberen” foregå lørdag den 25. september på debatscenen i Laden mellem kl. 12:00 og 12:45.

 

Anbefalet til dig