Prinsesse Marie scorer nyt job

01/10/21 14:30

Nicolai Busekist

Foto: Kongehuset
Prinsesse Marie har scoret et nyt job. Fra dags dato er hun nemlig blevet tilknyttet den danske ambassade i Paris som særlig kulturrepræsentant

Prinsesse Marie kan fra dags dato se frem til lidt mere at lave i dagligdagen. Fra 1. oktober er hun nemlig blevet tilknyttet den danske ambassade i Paris, hvor hun tiltræder jobbet som særlig kulturrepræsentant.

Det oplyser det danske kongehus i en pressemeddelelse ifølge SE og HØR.

I pressemeddelelsen fremgår det, at prinsesse Marie i kraft af sit nye virke som kulturrepræsentant, får til opgave at finde 'nye dansk-franske partnerskaber til fordel for dansk kulturliv'.

Det er en opgave, hun skal udføre som en del af ambassadens 'Team for Partnerskaber', som er stiftet med henblik på at fremme danske interesser ved at styrke relationerne mellem danske og franske kulturaktører.

"Opgavebeskrivelsen falder indenfor det fokus, jeg de seneste år har haft på samarbejdet mellem danske og franske aktører. Min familie og jeg er nu faldet godt til i Paris, så det er en perfekt timing," fortæller prinsesse Marie i forbindelse med tiltrædelsen i det nye job.

Det er ikke et job, som prinsesse Marie ikke er kvalificeret til. I pressemeddelelsen oplyser Kongehuset, at hun har en international baggrund fra amerikanske Babson College, universitet i Genève og Marymount Manhattan College i New York,

Derfor har prinsesse Marie en 'stor teoretisk forståelse for kulturrelationer på tværs af landegrænser'. Derudover har hun også beskæftiger sig med kulturudveksling mellem Danmark og Frankrig i de seneste år.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Prinsesse Marie har boet i Frankrig i et par år, da hun og prins Joachim flyttede til Paris i 2019, hvor de fortsat bor i dag. Med sig har de deres to børn, prins Henrik og prinsesse Athena.

Desuden har de for nylig fået selskab af prins Joachims søn, prins Nikolai, der også er flyttet til den franske hovedstad.