Prinsesse overrasker: Smøger ærmerne op mod corona

20/04/2020

Christian Granhøj Skouboe

Prinsesse Sofia sammen med sine ny kolleger. Foto: Shutterstock
I disse dage har hospitaler, plejehjem og akutafdelinger behov for alt den hjælp, som de overhovedet kan få.

Mest læste i dag

I torsdags tog prinsesse Sofia fra Sverige skeen i den anden hånd.

Sofia, der er gift med prins Carl Phillip, er blevet en del af det frontlinjepersonale, der kæmper mod coronavirussen i Sverige. Det fortæller det Svenske Kongehus i en pressemeddelelse.

Prinsessen er startet hos hospitalet Sophiahjemmet. De nye omgivelser er ikke uvante for prinsessen, der igennem en længere periode har været protektor for netop hospitalet. Nu er hun dog trukket i et af de karaterisitske blå sæt tøj og påført sig mundbind, så hun forsvarligt kan give en hånd med. 

At hun ikke har en sundhedsfaglig baggrund, lader prinsesse Sofia ikke stoppe sig af. Udover at hun tidligere har arbejdet som glamourmodel og deltaget i den svenske udgave af Paradise Hotel, så har hun tidligere arbejdet med frivilligt arbejde og forretningsudvikling. Nu har prinsessen dog efteruddannet sig, så hun har fået de nødvendige færdigheder til, at hun kan give en hånd med. 

Oplært i al hast

I sidste uge var prinsesse Sofia igennem en kortere medicinsk uddannelse på Sofiahjemmet, som skal hjælpe ansatte fra andre fagområder med at blive klar til at give en hånd i sundhedssystemet. Det er ligesom vi herhjemme har set eksempler på, at hospitalsansatte er blevet omskolet og sat i værk de steder, hvor coronaen får arbejdsbyrden til at koge over. 

Nu er hun blevet sat i sving på hospitalet. Her skal hun hjælpe til på en sengeafdeling, hvor prinsesen skal stå for enkelte plejeopgavr, renføring og andre praktiske gøremål, der skal gøre hverdagen nemmer for de læger og sygeplejersker, som arbejder på hospitalet. 

Prinsessen gennemgik uddanenslen sammen med en række tidligere ansatte fra SAS, som er blevet omskolet, så de kan træde til på hospitaler, plejehjem og andre steder, hvor behovet for en ekstra hånd er stort. 

 

Anbefalet til dig