Priserne går amok: Grædende mor beder eksmanden om økonomisk hjælp

08/8/22 12:32

Naja Radik

Foto: Shutterstock
En mor har set sig nødsaget til at bede sin eksmand om penge.

En mor er blevet bakket op, efter at have bedt sin eksmand om at betale børnebidrag midt i krisen om leveomkostninger, efter at hun flyttede tilbage til deres hjemland med deres to børn. 

Moderen fra Storbritannien gik fra sin tidligere mand for fem år siden og flyttede tilbage til Storbritannien fra Spanien med deres børn to år efter deres brud. 

Hendes eksmand har ikke set børnene, siden de forlod Spanien og bidrager ikke med nogen penge til sine børn, da han kæmper for at få et job og støttes økonomisk af sin egen far.

Moderen har ikke kontaktet sin eksmand siden juni sidste år, men kæmpede for at betale regningerne midt i leveomkostningskrisen i Storbritannien. 

Hun mailede ham derfor forsigtigt og bad ham om, at hjælpe med, at bidrage til deres to børn økonomisk. Det skriver Newsweek.

Leveomkostningerne i Storbritannien er steget voldsomt, efter at det globale inflationspres, forværret af krigen i Ukraine, har fået priserne til, at stige for flere væsentlige ting. 

Fra i dag vil over otte millioner lavindkomsthusstande modtage en kontant betaling for at lette presset. 

USA står også fortsat over for høj inflation. 

I maj oplevede USA sin største tolv måneders stigning i inflation siden 1981, da inflationen nåede 8,6 procent, ifølge US Bureau of Labor Statistics.

Efter at have delt opdateringer om deres børn, fortsatte moderen med at bede faderen om penge og indrømmede, at hun var i tårer, mens hun skrev mailen. 

Hun skrev til ham: 

“Jeg ved ikke, om du overhovedet har været i stand til at følge nogle britiske nyheder? Lige nu er der en enorm leveomkostningskrise.” 

“Absolut alt er steget i pris; mad, tøj, hverdags ting, brændstof og vores energiregning denne vinter forventes at være over 26.500 kroner. Efter endnu ikke at være kommet sig helt økonomisk efter hjemmeundervisning og ikke være i stand til at arbejde under Covid, bliver det mere og mere vanskeligt, at imødekomme børnenes behov.” 

“Misforstå mig ikke, de er godt forsørget, de har alt, hvad de har brug for. Men de vokser hurtigt nu, meget hurtigt. De skal begge bruge en fuld skoleuniform med en blazer i september, et PE-sæt, sko også videre. Hobbyer, tøj, toiletartikler, rejser, og det hele koster så meget mere, end da de var små.” 

“Ikke sikker på, hvad din penge/arbejdssituation er i øjeblikket, men jeg har brug for, at du overvejer at bidrage økonomisk og regelmæssigt engang i den nærmeste fremtid. Det er kun rimeligt, at børnene skal forsørges, så de ikke går glip af ting. Seniorskolen medfører omkostninger som udstyr, skolerejser, boliger og så videre. Lad mig vide, hvad du er i stand til at tilbyde, og vi kan tage den derfra.”

Efter at have delt mailen på Mumsnet modtog opslaget over 120 kommentarer fra brugere, der sympatiserede med moderen og kritiserede faderen for ikke at trække sin vægt økonomisk.

En skrev: 

“Han er patetisk. Ked af, at du er nødt til at håndtere dette. Jeg er enig med de andre, hvorfor giver du ham en så detaljeret opdatering om børnene? Du har gjort det alt for nemt for ham at være ligeglad, fordi han bare skal læse opdateringen for at vide noget om dem.”

En anden skrev: 

“I betragtning af, hvad du har sagt om hans økonomiske situation, ser det desværre ikke ud til, at du nogensinde vil modtage en krone fra ham. Jeg kan ikke fatte, at hans far støtter dette forfærdelige mandebarn økonomisk.”

En tredje skrev: 

“Eugh, hvilken patetisk mand. Hvordan i alverden kan han retfærdiggøre ikke at bidrage til sine børn.”