Prisstigninger på 200 % på offentlig transport – især ældre rammes

15/01/2020

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock. Dette er et modelbillede fra en Københavns bus.
Ældre Sagen er helt oppe i det røde felt efter det der er blevet varslet markante prisstigninger på offentligt transport, som kommer til at ramme op til 59.000 danskere. Derfor er Ældre Sagen nu gået i dialog med transportministeren.

Mest læste i dag

Det bliver meget dyrere at benytte offentlig transport for en stor del af danskerne. Der er nemlig blevet varslet en enorm prisstigning.

Offentligt transportkort bliver dyrt

B.T kunne i går fortælle om ægteparret Kirsten og Bjarne Jensen, der kunne berette, at kort til offentlige transportkort vil stige med 450 % i pris. De får derfor svært ved at få råd til at bruge offentligt transport i fremtiden, da de i forvejen som pensionister ikke har det største rådighedsbeløb.

De er dog ikke de eneste der bliver ramt. Faktisk kommer det til at gå ud over en stor gruppe danskere. 59.000 danskere vil blive ramt af prisstigninger, så det er en stor del af vores pensionister og ældre. Det er nemlig det såkaldte pensionistkort der vil blive pillet ved, så vores pensionister i fremtiden kan ende med en kæmpe regning.

Det bliver dyrt!

Det oplyses, at der er prisstigninger fra 2 % til mindst 200 %. Vi har lavet en oversigt over, hvor mange danskere der bliver berørt af de forskellige prisstigninger. Og det er faktisk en stor del, der ender med at få den helt store prisstigning på 200 % ned over hovedet.

Ifølge Ældre Sagen vil 9.000 danskere opleve en prisstigning på mindst 200 %, mens 6.000 danskere får en prisstigning på mellem 100 & 200 %. En stor gruppe på 13.000 danskere får en prisstigning på mellem 50 og 100 %. Den største gruppe på 31.000 danskere får dog en mindre prisstigning på mellem 2 og 50 %.

Hos Ældre Sagen har de nye prisstigninger skabt vrede og frustration, da de ved, at de nye prisstigninger, kommer til at få store konsekvenser for pensionisterne. De fleste har nemlig ikke bil selv og kan måske slet ikke køre længere, så derfor er afhængige af at kunne benytte den offentlige transport, og samtidig have råd til den.

“Man rammer tusinder af mennesker, som er dybt afhængige af de her kort, med en kæmpe prisstigning og et helt anderledes produkt. Og man gør det med meget kort varsel. Det er voldsomt,” fortæller konsulent for Ældre Sagen Rikke Hamfeldt til B.T.

Ser man demografisk på sagen kan man se, at det går hårdest ud over pensionisterne på Sjælland. Det er nemlig primært pensionister fra Sjælland der har et pensionistkort. 70.000 ud af de 72.000 pensionister, der har et pensionistkort, bor i Region Hovedstaden.

 

 

Anbefalet til dig