Professor: Disse danskere bliver først ‘sluppet fri’

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
En dansk professor kommer med et godt bud på, hvilke danskere der først får lov til at blive 'sluppet fri'.

Mest læste i dag

Om en uge kan Danmark stille og roligt begynde at åbne op igen. Det var hvert fald meldingen fra statsminister Mette Frederiksen, da hun talte på et pressemøde for præcis en uge siden, og meldingen var den samme, da hun blev interviewet til 21 Søndag på DR1 i går aftes.

En ting der dog allerede står klart er, at det langt fra bliver en åbning af hele landet på samme tid. Det vil blive en gradvis åbning, og der vil gå længe, før Danmark vil være tilbage på det punkt, hvor man var før coronakrisen.

Hvad der kommer til at åbne op kort efter påske, er der ikke ikke kommet ord på, men det forventes, at Mette Frederiksen begynder at klarlægge det i løbet af i dag eller en af de kommende dage.

En dansk professor har dog et meget godt bud på, hvilke mennesker der får først lov til at blive ‘sluppet’ fri, og det er de unge studerende.

Professor i Infektionsimmunologi Jan Pravsgaard Christensen fra Københavns Universitet, fortæller i dag til Ekstra Bladet, at de først der formentlig kommer ud, vil være 9. klasses elever samt 3. g’erne.

“Jeg kunne forestille mig, at 9.-klasserne og 3. g'erne meget snart kommer tilbage i skole, så de kan komme til eksamen. Det er store børn og unge mennesker, som man ikke er i den overvejende risikogruppe; og så må man forklare dem, at skal holde afstand og høj håndhygiejne,” fortæller professoren og fortsætter:

“De vil frigive arbejdsressourcer hos forældre, som måske langsomt kan få lov at komme tilbage og arbejde i industrien. Netop små virksomheder i industrien kunne være næste sted, man åbner op. Her kan folk arbejde adskilt og måske i toholdsskift,” siger han.

Professoren mener til gengæld ikke, at de små børn fra 0. - 8. klasse skal have lov til at vende tilbage endnu. Ifølge ham så udgør de cirka 10 % af befolkningen, og hvis de får lov til at færdes rundt i flokke, så kan de let tage smitten med hjem til deres forældre.

Hvilken del af befolkningen mener du, bør ‘slippes først fri’ og er det endnu for tidligt at gøre det?

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig