Professor er ikke i tvivl: Britisk coronamutation vil sejre i Danmark

22/12/20 19:30

Mathias Busekist

Den nye coronamutation vil feje de andre varianter af banen.

Den nye mutation er således også mere smitsom, og Danmark bør acceptere dette hurtigst muligt, så man bedre kan bekæmpe den. 

Danmark har dog et bedre udgangspunkt end Storbritannien. De har de seneste dage haft en stor stigning i antal smittede, og det kan i høj grad tilskrives den nye virusmutation, og den vil også få overtaget i Europa.

Det siger professor Robert Dingwall, som blandt andet rådgiver den britiske regering i krisen, til B.T. 

"Med de tal og statistikker jeg har set, er jeg slet ikke i tvivl om, at den nye mutation har et klart evolutionær fortrin. Det vil med andre ord udkonkurrere sine coronakonkurrenter. B117, som mutationen kaldes, har på få uger bredt sig til hele Storbritannien. Den vil også indtage Europa," siger professor Dingwall til B.T. 

Han fortæller endvidere, at det vil være formålsløst at bruge masser af ressourcer på at bekæmpe spredningen, da den allerede er her, og at den uden tvivl kommer til at vinde alligevel. 

"Det står klart, at den nye coronamutation er alle vegne. Den er allerede den dominerende smittekilde flere steder, og snart vil den være det overalt i Storbritannien." 

Det køber udelukkende tid

Han snakker herefter om social afstand, restriktioner og nedlukninger, som han mener, blot er til for at købe os tid. 

"Når der så kommer en ny coronavirus, der smitter mere, så bør vi også overveje, hvorvidt det forsat giver mening at kæmpe med alt, hvad vi har for at gemme os for den," fortæller Robert Dingwell. 

Det vides allerede nu, at den nye mutation er 70 procent mere smitsom end andre varianter. 

"Vi ved, at smitten allerede er i Danmark og i en række andre europæiske lande. Det er nok de lande, der har set bedst efter, der har fundet den. Jeg tror, at alle lande i løbet af kort tid vil finde ud af, at B117 er ved at brede sig også hos dem, og derfor bør vi arbejde ud fra antagelsen, at det nu er denne coronafjende, vi kæmper mod," siger den engelske professor. 

Han siger, at des tidligere, man får gang i debatten om, hvordan man kan leve med coronavirus, des bedre bliver det for folket. 

"Dette mareridt kan ende. Vi kan komme til at leve normalt igen, men vi bliver nødt til at lære at leve med coronavirus og de ekstra syge og de dødsfald, den vil medføre," siger han til B.T.